AMADEUS: Companiile aeriene vor înregistra peste 3,9 miliarde de călători, până în 2017

Ioana Dogaru
Macroeconomie / 2 octombrie 2015

Domeniul de călătorii şi turism este unul dintre cele mai dinamice la nivel global. Studiile estimează că va înregistra o creştere medie anuală de 4,4%; piaţa este estimată a ajunge la 7.680 miliarde EUR în 2023, potrivit unui comunicat de presă Amadeus.

Amadeus România a organizat recent evenimentul tradiţional anual "Amadeus Solutions and Customer Support Forum 2015". În cadrul evenimentului, au fost prezentate noile soluţii din zona Global Distribution System (GDS) şi de travel management, soluţii care adresează atât agenţiile de turism, cât şi alte companii locale din diferite domenii.

Piaţa de călătorii şi turism este una dintre cele mai dinamice la nivel global, atât din punct de vedere al ritmului de dezvoltare al pieţei, cât şi al tehnologiilor IT utilizate. Potrivit studiului realizat de IATA (International Air Transport Association), în anul 2012 s-au înregistrat 2,98 miliarde de călători ai companiilor aeriene, iar în 2017 se estimează că se vor înregistra peste 3,91 miliarde de călători. De asemenea, se apreciază că piaţa de călătorii şi turism va înregistra peste 7.680 miliarde EUR în 2023 (estimarea se bazează pe o creştere medie anuală de 4,4%), se arată în comunicatul Amadeus.

Robert Komartin, general manager Amadeus Romania a declarat: "Tehnologiile Web 2.0 şi mobile au accelerat schimbările care se produc în economie. Modele noi de afaceri apar foarte rapid şi pot schimba radical modul în care sunt realizate afacerile în anumite domenii. Acest lucru s-a produs şi în industria de călătorii şi turism, unde mare parte din business a fost transferat în zona de web şi mobilitate".

Una dintre concluziile studiului "Future Travel Tribes 2030: understanding tomorrow's travellers" este că tehnologia va juca un rol crucial în modelele de afaceri specifice industriei de călătorii şi turism. Se estimează că în următorii ani, 80% din populaţia globului va dispune de telefoane inteligente. Mai mult de 50% dintre călătorii viitorului vor realiza fluxul specific rezervărilor (de la informarea privind călătoria la rezervarea şi plata efectivă) folosind serviciul Web.

Grupul Amadeus furnizează soluţii de tehnologie şi de distribuţie pentru industria de turism. Amadeus are în jur de 13.000 de angajaţi la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) şi Erding (operaţiuni), precum şi în cele 71 de reprezentanţe Amadeus la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb