Amânarea soluţionării dosarelor miniştrilor parlamentari a îngrijorat Bruxelles-ul

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iunie 2008

Amânarea soluţionării dosarelor miniştrilor parlamentari a îngrijorat Bruxelles-ul

Oficialii europeni sunt îngrijoraţi de faptul că se prelungesc discuţiile în Parlamentul României pe marginea dosarelor care îi vizează pe miniştrii parlamentari, a declarat, ieri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la postul public de radio. Domnia sa a precizat: "Am să vă spun că în toate întâlnirile pe care le-am avut aici, la Londra, şi nu au fost puţine, s-a ridicat problema dosarelor care se dezbat, în prezent, în Parlament. Există o nemulţumire legată de faptul că aceste discuţii se prelungesc".

Potrivit Rompres, ministrul Predoiu a precizat că le-a explicat oficialităţilor europene care este cadrul legislativ, textul constituţional care impune această procedură şi decizia Curţii Constituţionale care a confirmat această procedură. Domnia sa susţine că a încercat să arate că este vorba de o dezbatere nu numai politică, ci şi juridică tehnică. Domnia sa susţine: "Parlamentarii nu au la dispoziţie o procedură clară după care să facă acest lucru. Mai multe nu aş vrea să adaug, pentru că atribuţia mea ca ministru de justiţie, nu este să spun Parlamentului ce şi cum să facă. Vreau doar să atrag atenţia că dezbaterile prelungite şi întârzierea soluţionării ali­mentează aceste nemulţumiri, în parte justificate, ale oficialilor europeni".

Cătălin Predoiu a explicat că, din păcate, Ministerul Justiţiei nu are nicio pârghie la îndemână în ceea ce priveşte aceste raporturi cu Parlamentul. Procurorii sunt suverani în ceea ce priveşte soluţiile pe care le dau în aceste dosare, afirmă domnia sa. Ministrul Justiţiei a mai spus că ar fi un semnal cel puţin descurajant pentru statele membre, pentru Comisia Europeană, trenarea acestor proceduri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu isi faca sperante nici oficialii U.E. nici poporul roman ca se va rezolva legal problema . Se vor taragana lucrurile pina intra in ceata sau daca e nevoie se vor activa evenimente care sa duca la uitare aceste judecari.De ce au anulat legea 18 a ilicitului de pe vremea lui ceausescu? De ce nu dau o lege privind BUNURI REALIZATE DIN VENITURI FARA PROVENIENTA LICITA ca in occident? Pai in romania nu sunt corupti cu toate ca exista coruptie,aici senatorii someaza guvernul cu legi pentru protectia animalelor, inclusiv cele politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb