AMBASADA AUSTRALIEI: "Oamenii de afaceri australieni apreciază forţa de muncă bine calificată a României"

F.A.
Companii / 20 ianuarie 2014

Oamenii de afaceri din Australia apreciază forţa de muncă bine calificată a României, resursele naturale ale ţării, poziţia strategică şi pieţele sale emergente, se arată într-un comunicat al Ambasadei Australiei la Bucureşti.

Australia susţine dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu România, prin consolidarea unui parteneriat durabil bazat pe valori fundamentale şi obiective internaţionale comune.

"Apreciem colaborarea noastră cu România, fie că se află în sfera întâlnirilor Asia - Europa, a Grupului Australia sau a altor forumuri internaţionale. Australia şi România trebuie să valorifice legăturile bilaterale şi să profite împreună de oportunitatea de a consolida această temelie, în special în ceea ce priveşte educaţia, comerţul şi investiţiile, domenii cu mare potenţial de dezvoltare" a declarat Excelenţa Sa, Doamna Jenny Bloomfield, Ambasadoarea Australiei în România.

"În dezvoltarea parteneriatului bilateral dintre Australia şi România, comerţul şi investiţiile constituie un domeniu cu un semnificativ potenţial de dezvoltare. Oamenii de afaceri din Australia apreciază forţa de muncă bine calificată a României, resursele naturale ale ţării, poziţia strategică şi pieţele sale emergente. În acelaşi timp, Australia oferă oamenilor de afaceri români vasta sa experienţă în economiile în curs de dezvoltare din regiunea Asia-Pacific", se mai arată în comunicat.

Potrivit Ambasadei, educaţia reprezintă o altă sferă relevantă pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări. Australia îşi manifestă dorinţa de a primi un număr sporit de studenţi români, dornici să studieze în Australia, a treia cea mai populară destinaţie pentru studii din lume. Talentul tinerilor studenţi români prezintă un potenţial remarcabil pentru sporirea schimburilor academice interdisciplinare.

"Totodată, Australia şi România împărtăşesc angajamentul ferm faţă de obiectivele de pace, securitate şi prosperitate pentru regiunea noastră şi pentru întreaga lume. Australia ocupă în prezent poziţia de membru non-permanent în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, aşa cum a fost şi România în 2004-2005. Cele două ţări au adus contribuţii majore în cadrul misiunilor ONU de menţinere a păcii în ultimele decenii, fiind în acelaşi timp active în efortul internaţional de asigurare a păcii şi stabilităţii în Afghanistan", conform sursei citate.

În 2014, Australia deţine preşedinţia G20 - principalul forum mondial decizional pentru cooperare economică internaţională. G20 reuneşte aproximativ 85% din economia mondială, peste 75% din comerţul global şi două treimi din populaţia lumii.

Australia vrea să colaboreze cu România şi cu alte state membre ale Uniunii Europene în cadrul G20 în vederea sprijinirii dezvoltării economice globale, cu un puternic accent pe crearea locurilor de muncă şi promovarea comerţului liber.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb