Ambasadorul Egiptului la Bucureşti a discutat cu Mihail Dobre despre situaţia actuală a ţării sale

F. A.
Politică / 9 iulie 2013

Mihail Dobre, secretarul de stat pentru afaceri globale, a discutat, ieri, cu ambasadorul Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, Laila Ahmed Bahaa El Din, despre starea actuală a Egiptului, cea din urmă evidenţiind complexitatea evoluţiilor ce au urmat după declanşarea Primăverii Arabe şi dificultăţile cu care se confruntă autorităţile egiptene în această perioadă în ceea ce priveşte formarea unui guvern interimar, dar şi hotărârea lor de a asigura continuarea procesului de transformare democratică a ţării, potrivit unui comunicat de presă.

"Secretarul de stat român a deplâns pierderile de vieţi omeneşti în cursul ciocnirilor din ultimele zile şi a condamnat orice formă de violenţă. A precizat că ţara noastră, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, urmăreşte cu preocupare evoluţiile actuale din Egipt şi şi-a arătat convingerea că numai prin dialog, iar nu prin confruntare, se poate asigura succesul proiectului democratic în acel stat. De aceea a exprimat speranţa că în Egipt se va reveni cât mai curând la ordinea constituţională prin organizarea de noi alegeri şi că procesul de tranziţie democratică va fi reluat cât mai rapid cu putinţă", se mai arată în comunicatul de presă.

În acest cadru, secretarul de stat Mihail Dobre a reiterat solidaritatea ţării noastre cu aspiraţiile de democratizare ale poporului egiptean. De asemenea, a reafirmat importanţa rolului Egiptului în plan regional, de factor cheie în ceea ce priveşte pacea, securitatea şi dezvoltarea economică din zona Mediteranei, a nordului Africii şi a Orientului Mijlociu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb