Ambasadorul Israelului: "Răpirea de către Hamas a 38 de copii, un precedent care duce către o lume distorsionată"

T.B.
Internaţional / 12 noiembrie 2023

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului la Bucureşti

Reuven Azar, Ambasadorul Israelului la Bucureşti

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a condamnat, duminică, la o manifestaţie de solidaritate cu cetăţenii israelieni ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, "actul criminal, atroce şi imoral" de răpire a celor 38 de copii care au fost luaţi din casele lor, în zorii zilei de 7 octombrie, transmite agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Suntem toţi aici astăzi pentru a ne arăta solidaritatea cu copiii. Hamas, o organizaţie teroristă, a luat mai mult de 240 de ostatici, printre care şi 38 de copii, un lucru inimaginabil (...). Nu vom rămâne tăcuţi în faţa răpirii a 38 de băieţi şi fete, ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza, încă din 7 octombrie. Condamnăm actul criminal, atroce şi imoral de răpire a băieţilor şi a fetelor, a bebeluşilor şi a copiilor mici, care au fost luaţi din casele şi din paturile lor, în zorii zilei de 7 octombrie. De atunci, drumul lor a fost în întuneric. Nicio organizaţie, nici măcar Crucea Roşie, nu a oferit informaţii semnificative despre ei. Ne gândim la acei copii răpiţi. Ni-i imaginăm în întuneric, tremurând, plângând speriaţi. Unii dintre ei nici măcar nu înţeleg ce se s-a întâmplat cu ei, de ce mama lor nu este acolo. Cine-i va înfăşa acum, cine îi va mângâia?", a afirmat Reuven Azar, la manifestaţia organizată de Ambasada Israelului, în faţa Bibliotecii Centrale Universitare.

Diplomatul israelian a adăugat că, prin acest act, a fost "încălcat şi abrogat" un acord umanitar fundamental şi a făcut un apel la răpitori să elibereze imediat copiii, precizează sursa menţionată.

Potrivit agerpres, "În dimineaţa zilei de 7 octombrie, un acord umanitar fundamental a fost încălcat şi abrogat. Copiii nu trebuie luaţi ostatici, contravine legilor şi convenţiilor adoptate la nivel mondial şi este împotriva religiei şi a credinţei. Acesta este un precedent teribil, care ne conduce către o lume distorsionată şi crudă. Pentru a ne restabili încrederea că lumea poate fi un loc bun şi sigur, trebuie să luptăm şi trebuie să învingem. Avem dreptul să trăim o viaţă în siguranţă. Aduceţi copiii răpiţi înapoi, la casele lor, acasă, în Israel, acum! Sperăm şi ne rugăm ca lumea să fie un loc sigur pentru toţi copiii de pretutindeni", a mai spus ambasadorul Reuven Azar.

La eveniment au participat zeci de oameni care purtau pancarte în care îşi exprimau solidaritatea cu cetăţenii israelieni ţinuţi ostatici şi fluturau steagurile Israelului şi României, transmite sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dar despre actul criminal al Israelului care a ucis peste 11.000 de palestinieni, din care peste 4.000 de copii, ce spune ambasadorul evreu ?! ... Copiii invocați de el, dacă nu este o minciună, măcar sunt în viață ! ...

    1. Unii nu unt,au fost ucis de catre hamas care a omorat mai multi decat acestia pe care i-au luat ostateci,au fost rapiti de altfe.Daca era familia ta...Ce sa faci,sa te lasi omorat fiindca tu esti civilizat si altul nu-i!

    oare ce o fi mai rau....sa rapesti 38 copii sau sa omori cateva mii? holocaustul a fost cu omorati, nu cu rapiti!

    1. Astia care tin cu rusii,tin si cu hamasul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb