AMBASADORUL MARII BRITANII: "Aveţi oameni de fier în procuratură, care luptă împotriva corupţiei"

V.B.
Anticorupţie / 13 aprilie 2014

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat astăzi, la un post de televiziune, că ţara noastră are "oameni de fier în procuratură", a căror determinare în lupta anticorupţie este impresionantă, iar instituţiile de justiţie au stabilit un principiu important, "că nimeni nu este deasupra legii".

Întrebat dacă în România se poate vorbi despre dosare politice realizate de procuratură (aşa cum acuză unii politicieni), diplomatul a răspuns: "Nu. Eu cred că am văzut o justiţie din ce în ce mai independentă şi aveţi aici în România oameni de curaj, oameni de fier în procuratură, în Înalta Curte de Justiţie. După părerea mea, contribuţia lor la lupta cu corupţia este mult mai semnificativă decât contribuţia ambasadelor, fiindcă sunt oameni aici în România care au luptat împotriva corupţiei cu o determinare impresionantă".

Ambasadorul a menţionat că în ultimii patru ani ceea ce au realizat instituţiile din justiţie "este foarte important şi foarte impresionant".

Domnia sa a explicat: "Dacă nu greşesc, în 2011, 298 de oameni au fost condamnaţi în cazuri de corupţie datorită DNA, în 2012 - 743 şi în 2013 - 1.051, oameni condamnaţi pentru corupţie. Pentru mine e greu de a spune ţara în care a fost o luptă cu corupţia atât de importantă după căderea comunismului, deci eu cred că este o dezvoltare foarte importantă pentru România, fiindcă instituţiile de justiţie au stabilit un principiu foarte important, că nimeni nu este deasupra legii".

Martin Harris a mai spus că problema corupţiei se regăseşte în toate ţările, dar important este cum se răspunde la corupţie la nivelul societăţii.

"Eu cred că DNA şi ANI şi Înalta Curte de Justiţie au reacţionat în mod ferm la fenomenul de corupţie din România şi ambasada britanică a sprijinit acest efort, fiindcă este foarte important pentru noi, pentru a avea un climat de business care este potrivit pentru firmele britanice (...), dar este şi foarte important pentru a avea în România un aliant puternic şi cu perspectivă de prosperitate", a afirmat Harris.

Reprezentantul britanic a menţionat că, în cei patru ani, a lucrat cu mai multe guverne de la Bucureşti, de diferite culori politice, şi a insistat pe cele două teme foarte importante: combaterea corupţiei şi parteneriatul cu FMI. Domnia sa a adăugat că, în această perioadă, a observat o politică menţinută constantă, inclusiv din partea Guvernului, în privinţa luptei anticorupţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ..... ca doar ala nu rugineste = nu cocleste ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb