AMCHAM: PNRR - Şansa de modernizare a României, testul de maturitate şi responsabilitate pentru clasa politică

Miscellanea / 29 septembrie 2021

PNRR - Şansa de modernizare a României, testul de maturitate şi responsabilitate pentru clasa politică

În contextul aprobării de către Comisia Europeană a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) propus de România, AmCham îşi exprimă convingerea că PNRR, unul dintre puţinele proiecte care se bucură de susţinere transpartinică la Bucureşti, are potenţialul de a deveni un nou T 0 pentru România, doar dacă implementarea sa este prioritizată la toate nivelele administraţiei şi gestionată responsabil, coerent şi profesionist, conform unui comunicat remis redacţiei.

În numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă, AmCham România face apel la revenirea clasei politice la angajamentele asumate pentru societate şi economie, fără de care nu se poate opri deprecierea încrederii în cadrul investiţional şi de afaceri, care potrivit unui sondaj recent al AmCham, atinge în această perioadă cotele minime înregistrate în prima jumătate a anului 2020, când România era lovită de o lipsă acută de predictibilitate generată de primul val pandemic.

Companiile au confirmat aproape în unanimitate că stabilitatea şi predictibilitatea cadrului politic şi de reglementare au impact direct asupra deciziilor operaţionale şi de investiţii, majoritatea indicând că actuala instabilitate politică influenţează deciziile de investiţii, iar îngrijorarea cu privire la evoluţia indicatorilor macroeconomici - inflaţie, rata dobânzii, este în creştere.

Deprecierea rapidă a încrederii în climatul investiţional dovedeşte încă o dată faptul că aceasta se câştigă greu şi se pierde foarte repede! Întregul spectru politic trebuie să se alinieze transpartinic în jurul reformelor pe care România şi românii le aşteaptă de foarte mult timp. Pentru a fi un stat credibil în relaţie cu investitorii, cu partenerii instituţionali externi şi nu în ultimul rând cu cetăţenii, este nevoie ca politica şi politicienii să fie în slujba României şi nu invers.

Fiecare zi de instabilitate politică agravează situaţia pe toate planurile, fie că vorbim de sănătate, educaţie, economie, iar urgenţele momentului impun abordarea cu responsabilitate a provocărilor reale cu care se confruntă ţara.

Într-o mare de incertitudini, cert este că PNRR reprezintă o oportunitate istorică pentru România şi trebuie să fie începutul unui parcurs accelerat şi susţinut în direcţia recuperării decalajelor majore în domenii strategice şi a dezvoltării sustenabile a economiei şi societăţii româneşti.

Similar implicării în perioada de consultări pe marginea PNRR, AmCham România rămâne ferm angajată în sprijinirea demersurilor de implementare a reformelor asumate în cadrul PNRR sub egida unui parteneriat onest şi constructiv între mediul public şi cel privat, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb