Amenajarea Hotelului Radisson Blu din Braşov, blocată de un aviz

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 8 februarie 2017

Amenajarea Hotelului Radisson Blu din Braşov, blocată de un aviz

Acesta nu poate fi emis, fiindcă în "analele" Primăriei apare o cerere de revendicare a clădirii depusă în 2001

Continuarea lucrărilor de transformare a fostului Palat al Telefoanelor în hotel rămâne deocamdată în stand-by, deoarece Comisia de Circulaţie a amânat acordarea avizului pentru Planul Urbanistic Zonal în vederea realizării acestei investiţii pe Bulevardul Eroilor.

După cum a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, avizul nu a putut fi eliberat, deoarece există, cel puţin în documente, neclarităţi în privinţa situaţiei juridice a imobilului. Practic, în evidenţele Primăriei figurează că trei dintre corpurile de clădire au fost revendicate în anul 2001, iar de atunci nu a mai ajuns o altă înştiinţare la Primărie în ceea ce priveşte situaţia juridică a acestui imobil. "Noi am primit notificarea de revendicare în baza Legii 10, în anul 2001, când proprietar al clădirii era societatea Romtelecom. Noi am trimis solicitarea spre soluţionare la AVAS, că ei erau cei care s-au ocupat de privatizarea societăţii de telefonie. Deoarece nu am primit nici un răspuns de modul cum s-a soluţionat acea solicitare de revendicare, în momentul în care acum s-a primit solicitarea pentru PUZ, în baza noastră de date a apărut notificarea de revendicare. Urmează să vedem modul în care a fost soluţionată acea notificare şi în cazul în care a fost soluţionată i se va elibera avizul proprietarului. În cazul în care nu e soluţionată, proprietarul trebuie să-şi rezolve problema juridică", a explicat Sorin Toarcea. Dacă se va rezolva cu această notificare, următoarea analiză pentru aviz PUZ va fi făcută în comun de Comisia de Circulaţie şi cea de Arhitectură.

Noii proprietari cred că este vorba de o eroare

De cealaltă parte, reprezentanţii Tresor Com, care deţin acum clădirea şi vor realiza investiţia ne-au declarat că în momentul în care au cumpărat de la Telekom, compania le-a garantat pentru evicţiunea clădirii şi probabil este vorba de o neînţelgere. "Dacă nu erau soluţionate cererile de revendicare, nu s-ar fi putut vinde clădirea", au subliniat oficialii Tresor Com. Compania Tresor Com a cumpărat în anul 2015, de la operatorul Telekom România, Palatul Telefoanelor, iar până acum s-a lucrat la scoaterea elementelor demolate din vechea clădire.

Fostul Palat al Telefoanelor ar urma să devină hotel sub brandul Radisson Blue şi să fie deschis în prima parte a anului 2018 la Braşov, printr-o investiţie de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat la începutul lui noiembrie 2016 de Carlson Rezidor Hotel Group, care deţine brandul, şi Tresor Com, o companie controlată de familia Neamţu din Braşov.

Care este proiectul pentru noul hotel

Hotelul ar urma să aibă peste 100 de camere, iar nivelul de înălţime va fi de 5 - 6 etaje. De asemenea, hotelul va avea restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru SPA & fitness. Investiţia va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă, spun investitorii. Acesta va fi de altfel de-al doilea hotel de lanţ din Braşov, după ce în urmă cu câţiva ani cei de la Ramada au pătruns pe o piaţă "virgină" din punct de vedere al unităţilor de cazare afiliate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb