AMENZI ASF ÎN CAZUL FURTULUI DE ACŢIUNI Carpatica Invest a eliberat extras de cont unei persoane "de pe stradă"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2013

Carpatica Invest a eliberat extras de cont unei persoane "de pe stradă"

Brokerul Dan Florin şi reprezentantul departamentului de control intern Cornel Voie au fost amendaţi de ASF

Păgubirea şefului IFC România, Ana Maria Mihăescu, cu acţiuni de 200.000 de euro a început, pe 26 februarie, la Carpatica Invest, unde un broker a eliberat un extras de cont şi o listă de coduri confidenţiale unei persoane cu care societatea nu avea un contract de intermediere.

Acest lucru contravine procedurilor interne ale Carpatica Invest, astfel că Autoritatea de Supraveghere Financiară a menţinut amenzile date brokerului Dan Florin şi a reprezentantului Compartimentului de control intern Cornel Voie şi a respins contestaţiile făcute de aceştia.

În baza unui buletin fals, cei care au păgubit-o pe Ana Maria Mihăescu au luat extrasul de cont de la Carpatica Invest, iar apoi au făcut tranzacţii prin Actinvest.

ASF a făcut o investigaţie a cazului, iar la finalul lunii iulie, i-a amendat cu 3.000 de lei pe Dan Florin şi cu 1.500 de lei pe Cornel Voie.

Potrivit ASF, "domnul Dan Florin a eliberat la data de 26.02.2013, un extras de cont şi o listă a codurilor confidenţiale unei persoane cu care intermediarul SSIF Carpatica Invest SA nu avea încheiat un contract de intermediere, cu încălcarea procedurii interne a societăţii privind modalitatea de eliberare a extraselor de cont şi a listelor de coduri confidenţiale de către operatorii autorizaţi, procedură care la art. 8 şi art. 9 prevede că respectivele documente se eliberează numai clienţilor societăţii".

Autoritatea a constatat încălcarea procedurii interne a societăţii privind modalitatea de eliberare a extraselor de cont şi a listelor de coduri confidenţiale de către operatorii autorizaţi, faptă care reprezintă contravenţie.

La Actinvest, SSIF-ul prin care s-au făcut tranzacţiile, în baza actului de identitate fals şi a extrasului de cont, amenzile ASF au fost mai mari şi mai multe (vezi Insert).

ASF a transmis Poliţiei datele rezultatele din investigaţia sa, iar organele abilitate vor stabili, mai departe, dacă hoţii au avut sau nu complici în rândul brokerilor.

Totodată, ASF a transmis ziarului BURSA că a sancţionat-o şi pe Gina Badea, în calitate de agent pentru servicii de investiţii financiare şi agent de back-office al SSIF Alpha Finance România SA, cu amendă în valoare de 10.000 lei. ASF a precizat că decizia de sancţionare va fi publicată după expirarea termenului de contestare a acesteia.

Amenzile date de ASF la Actinvest

- Sancţionarea domnului Claudiu Pocorea în calitate de agent pentru servicii de investiţii financiare al SSIF Actinvest SA, cu amendă în valoare de 12.000 lei;

-Sancţionarea domnului Adrian Diaconescu în calitate de agent pentru servicii de investiţii financiare al SSIF Actinvest SA şi agent desemnat în relaţia cu Depozitarul Central, cu amendă în valoare de 10.000 lei;

- Sancţionarea doamnei Boeriu Daniela Carmen în calitate de conducător al SSIF Actinvest SA, cu amendă în valoare de 15.000 lei;

- Sancţionarea doamnei Adriana Speriatu în calitate de conducător al SSIF Actinvest SA, cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu amenda!

    Proportionala cu paguba provocata ar fi trebuit sa fie amenda aia!

    Iar indivizii trebuiau sa fie pe-acum clienti ai AJOFM-ului, pardon! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb