Amenzi de zeci de mii de lei pentru distribuitorii şi comercianţii care lucrează cu furnizori ce nu respectă legea

F.D.
Miscellanea / 22 mai

Daniela Dobre, CEO Green Environment Support

Daniela Dobre, CEO Green Environment Support

Compania specializată în servicii de consultanţă de mediu Green Environment Support atrage atenţia asupra sancţiunilor de care sunt pasibile societăţile care colaborează cu producători sau importatori care nu sunt în evidenţa AFM pentru ambalajele produselor pe care le pun pe piaţă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu pot solicita societăţilor economice care distribuie bunuri sau le comercializează să ofere informaţii cu privire la lista furnizorilor cu care colaborează. Scopul solicitării este ca autorităţile să verifice dacă aceşti din urmă agenţi economici, care funcţionează drept furnizori de produse ambalate, îşi îndeplinesc obligaţiile de întocmire a declaraţiilor pentru ambalajele produselor puse pe piaţă. Obligaţie care trebuie, de asemenea, respectată şi de furnizorii de echipamente electrice, baterii, anvelope etc.

Astfel, agenţii economici trebuie să se asigure că furnizorii cu care lucrează sunt înregistraţi în lista contribuabililor AFM. Orice reprezentant al unei companii poate face această verificare foarte simplu, accesând lista aflată pe website-ul instituţiei la adresa: https://www.afm.ro/lista_operatori_economici-legea_249_2015.php.

"Aşadar, conform Legii 249/2015, este absolut necesar ca distribuitorii şi comercianţii să se asigure că sursa din care provine marfa ambalată să fie una care funcţionează conform legii dacă această marfă este achiziţionată direct de la importatori sau producatori. Prin urmare, trebuie să fie vorba despre un agent economic înregistrat în lista Administraţiei Fondului pentru Mediu. Nerespectarea acestei prevederi legislative este sancţionată cu amendă de la 20.000 la 40.000 de lei", atrage atenţia Daniela Dobre, CEO Green Environment Support, companie specializată în consultanţă de mediu.

Înregistrarea furnizorilor de produse ambalate la AFM se face foarte simplu, prin depunerea primei declaraţii privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu.

"În afară de această procedură de înregistrare si declarare lunară, agenţii economici care pun pe piaţă echipamente electrice sau electronice (EEE), respectiv baterii sau acumulatori sunt obligaţi să se înregistreze în Registrul Naţional al Producătorilor de Echipamente Electrice şi Electronice, respectiv în Registrul Naţional al Producătorilor de Baterii şi Acumulatori. Ambele registre sunt gestionate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului", se arată în comunicat.

De asemenea, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 5/2015, art. 38, alineatul 7, operatorii economici care comercializează sau distribuie cu titlu gratuit EEE sunt obligaţi să solicite producătorilor şi să comunice beneficiarilor, la cerere, numărul de înregistrare din registrul producătorilor de EEE. Operatorii economici care comercializează EEE sunt obligaţi să verifice dacă producătorii care achiziţionează EEE sunt înregistraţi în registru naţional al producătorilor, care include şi producătorii ce furnizează EEE prin intermediul tehnicilor de comunicare la distanţă.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb