"American Airlines", "British Airways" şi "Iberia" - acuzate de cartel

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 octombrie 2009

Traficul mondial de pasageri a scăzut cu 1,1% în august 2009, comparativ cu aceeaşi lună din 2008, ca urmare a creşterii costurilor, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni.

Traficul mondial de pasageri a scăzut cu 1,1% în august 2009, comparativ cu aceeaşi lună din 2008, ca urmare a creşterii costurilor, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni.

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au acuzat, vineri, companiile aeriene "British Airways" Plc, "American Airlines" şi "Iberia Lineas Aereas de Espana" SA de încălcarea regulilor antitrust, prin punerea la comun a rutelor transatlantice.

Comisia Europeană a înaintat în mod oficial, luna trecută, acuzaţiile către cele trei companii, avertizându-le că acordul privind coordonarea operaţiunilor şi marketingul pe rutele transatlantice încalcă regulile concurenţei. "American Airlines", "British Airways" şi "Iberia" au cerut imunitate antitrust anul trecut.

Acuzaţiile se referă la o alianţă ce coordonează modul în care companiile vând şi desfăşoară zborurile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite.

"British Airways", "American şi Iberia" pot răspunde, acum, în scris şi în cadrul unei audieri înainte ca Uniunea Europeană să ia o decizie finală ce ar putea implica amendarea lor cu până la 10% din cifra de afaceri anuală, în cazul în care vor fi găsite vinovate de formarea unui cartel.

"British Airways" a anunţat că acuzaţiile nu sunt surprinzătoare şi că intenţionează să apere "beneficiile substanţiale pentru consumatori, ce ar rezulta din operaţiunile transatlantice mixte".

Compania susţine că alianţa reduce costurile şi oferă pasagerilor legături mai convenabile şi acces mai bun către circa 500 de destinaţii.

Autorităţile de reglementare au precizat că investighează şi planurile de extindere a alianţei, companiile intenţionând să gestioneze în comun orarele, capacităţile şi preţurile de zbor din Canada, Mexic, Puerto Rico, Norvegia şi Elveţia, în afară de Statele Unite şi de Uniunea Europeană.

UE a anunţat că va examina modul în care companiile intenţionează să împartă veniturile din aceste servicii.

UE mai anchetează alianţele Star Alliance, formată din "Deutsche Lufthansa", "Continental Airlines" Inc., "United Airlines" şi "Air Canada", şi SkyTeam, din care fac parte "Air France - KLM Group" şi "Delta Air Lines" Inc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb