Amethyst Radiotherapy aniversează 10 ani de la lansarea clinicii din Otopeni

V.G.
Companii / 13 decembrie 2022

Amethyst Radiotherapy aniversează 10 ani de la lansarea clinicii din Otopeni

Clinica Amethyst Radiotherapy din Otopeni, prima din cadrul grupului Amethyst, a împlinit 10 ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acest an, la conducerea clinicii Amethyst din Otopeni a fost numit Daniel Dram, care are o experienţă de peste 10 ani ȋn zona de dezvoltare şi management operaţional, activând anterior în cadrul spitalului Monza.

"Clinica din Otopeni rămâne, la 10 ani de existenţă, o piatră de temelie atât pentru Amethyst cât şi pentru radioterapia la nivel naţional. De aici a început, în 2012, sub coordonarea profesorului Chiricuţă, atât reţeaua naţională, care include acum 4 centre şi 8 acceleratoare, cât şi reţeaua internaţională, care include în prezent 15 clinici în 7 ţări, printre care Franţa, Austria, Germania, UK, Polonia şi Italia. În plus, începând din această lună, clinica înregistrează o nouă premieră, fiind prima clinică din cadrul grupului care implementează tehnologia de ultimă generaţie C-Rad, care creşte precizia cu care e ţintită tumora si protejează ţesuturile sănătoase prin oprirea automată a radiaţiilor, în cazul în care pacientul se mişcă şi tumora nu se mai află în raza de acţiune", declară Dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst România.

Amethyst a introdus pe piaţa medicală sisteme şi tehnici moderne de radioterapie întâlnite în centre internaţionale de referinţă, printre care tehnica de radioterapie externă IMRT/VMAT şi radioterapia internă sau brahiterapia. Clinica Amethyst Otopeni este dotată cu echipamente C-RAD de ultimă generaţie, care permit implementarea celor mai moderne şi avansate tehnologii de radioterapie prin SGRT-radioterapia ghidată de suprafaţă, ce face posibilă printre altele şi tehnica iradierii cu menţinerea respiraţiei în inspir profund (DIBH).

În cei 10 ani de activitate, în clinica Amethyst din Otopeni au fost acordate tratamente de radioterapie pentru aproape 15.000 de pacienţi unici. Aproximativ 40% din totalul pacienţilor, (6.000 de pacienţi unici) au beneficiat în plus, de tratamente oncologice, altele decât radioterapia (consultaţii oncologice şi chimioterapie). În toată această perioadă, echipa medicală a centrului a abordat întreaga patologie oncologică, salvând vieţile a mii de pacienţi diagnosticaţi cu cancer orl, cerebral, pulmonar, osos, mamar, cancere ginecologice, digestive sau colorectale.

Pentru a adăuga plus valoare serviciilor de îngrijire medicală, clinica a introdus de curând serviciile de suport Patient Care. Astfel, fiecare pacient va avea alocat un Patient Care Manager care îi va facilita parcursul terapeutic, oferindu-i soluţii şi ȋndrumare în toate etapele (transfer de documente medicale, facilitarea comunicării cu medicul/echipa medicală, contractare de servicii, efectuarea programărilor pentru diagnostic, tratament, investigaţii medicale, acordurile informate, follow-up post tratament etc.), se arată în comunicat.

"Fiecare pacient este unic şi devine vulnerabil ȋn confruntarea cu un diagnostic greu de asimilat. Acesta are nevoie de un partener de comunicare care să ȋi ofere ascultare activă, să ȋi confirme informaţiile, să ȋi ofere soluţii, dar şi să ȋi ȋnţeleagă temerile, limitările. Integrând viziunea de "Patient Care", venim în întâmpinarea acestor nevoi prin oameni pregătiţi să ofere suport şi dedicare pacientului pe toată durata procesului terapeutic, astfel încât să îi fluidizeze acest traseu. Managerul de pacient se poziţionează la graniţa dintre activitatea administrativă şi cea medicală, de aceea, cunoaşterea procesului medical, a medicilor şi ariilor de expertiză ale acestora sunt premisele oferirii unei soluţii terapeutice adecvate, la momentul oportun. Moment oportun ȋnseamnă, ȋn primul rând, să nu pierzi timp preţios pentru pacient, timp care ar putea ȋmbunătăţi prognosticul sau şansa de vindecare. Este foarte important acest aspect, mai ales când vorbim de un diagnostic de cancer", declară Daniel Dram, Director General, Amethyst Otopeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb