AMNESTY INTERNATIONAL:  Regimul sirian a executat în secret peste 13.000 de deţinuţi

Jose Fierro
Internaţional / 7 februarie 2017

Bashar al-Assad (sursa foto: Wikipedia)

Bashar al-Assad (sursa foto: Wikipedia)

Un penitenciar militar autorizat la cel mai înalt nivel al conducerii siriene a dus la capăt în ultimii şase ani o "campanie monstruoasă" de atrocităţi secrete, inclusiv spânzurarea în masă a peste 13.000 de persoane, acuză organizaţia umanitară Amnesty International, transmite DPA.

Aceste spânzurări în masă au avut loc în cadrul unei "campanii de execuţii extrajudiciare" coordonată direct de către reprezentanţii preşedintelui Bashar al-Assad la închisoarea Saydnaya din apropiere de Damasc.

Gardienii de la Saydnaya asistau săptămânal - uneori chiar de două ori pe săptămână - la spânzurarea simultană "în mijlocul nopţii şi în secret", a peste 50 de prizonieri, cei mai mulţi dintre aceştia fiind disidenţi şi oponenţi ai regimului Assad.

Până la 13.000 de deţinuţi au fost executaţi în perioada 2011-2015 la închisoarea din apitala siriană. De asemenea, cei mai mulţi erau condamnaţi de instanţe militare în urma unor mărturii forţate, potrivit raportului "Abatorul uman: spânzurări în masă şi exterminare la închisoarea Saydnaya".

Raportul a documentat cazuri de "tortură repetată, precum şi de privare sistematică a accesului la hrană, apă, medicamente şi îngrijire medicală", precizând că aceste practici pot fi catalogate drept "crime de război şi crime împotriva umanităţii".

Între timp, vicedirectoarea unui centru regional de cercetare al organizaţiei, Lynn Maalouf, a explicat că această campanie "viza distrugerea oricărei forme de disidenţă din cadrul populaţiei siriene".

Aceasta a precizat: "Cerem autorităţilor siriene să înceteze imediat execuţiile extrajudiciare, tortura şi trataemntul inuman la închisoarea Saydnaya şi în cadrul altor închisori de pe teritoriul Siriei".

Aceasta a mai adăugat că Rusia şi Iran, principalii aliaţi ai regimului al-Assad, trebuie să forţeze o încetare a acestor "politici coercitive criminale" şi că aceste aspecte nu pot fi trecute cu vederea nu pot fi trecute cu vederea în cadrul negocierilor de pace ce urmează a se desfăşura la Geneva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb