Ample manifestaţii unioniste la Chişinău

Ioana Dogaru
Internaţional / 22 martie 2016

Acţiunile stradale de masă reîncep la Chişinău. Zeci de mii de oameni vor cere duminică Unirea cu România. Finalul de săptămână va aduce un întreg set de acţiuni legate Ziua Unirii Basarabiei cu România, potrivit unui comunicat de presă al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

"Pe 27 martie se împlinesc 98 de ani de când Sfatul Ţării de la Chişinău a votat Unirea cu Ţara. Pentru a rememora actul istoric din 1918, 1700 de delegaţi din toate localităţile Republicii Moldova vor forma un al doilea Sfat al Ţării, for care îşi propune o majoritate clară în favoarea Reîntregirii până la aniversarea centenarului Unirii", se arată în comunicat.

"Toţi delegaţii din Sfatul Ţării se vor alătura Mişcării Civice Tinerii Moldovei într-o manifestaţie stradală de anvergură care va începe de la ora 13:00, din scuarul Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu", mai scrie în comunicat.

"Astăzi, la o distanţă de 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România istoria se repetă şi nimic nu mai poate sta în calea Reunificării. Suntem o adevărată forţă şi vom cere într-un glas realizarea celui mai firesc act din istoria românilor", a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

Manifestaţiile încep de vineri la Chişinău, unde la Academia de Ştiinţe a Moldovei va avea loc cea de-a doua ediţie a Congresului Diasporei Unioniste. Peste 100 de români de pe ambele maluri ale Prutului care trăiesc în prezent în străinătate vor formula strategii de implicare pe scară largă a Diasporei în realizarea Unirii în viitorul apropiat.

Delegaţiile din România care vor participa la evenimentele de la Chişinău sunt constituite din reprezentanţi ai Consiliilor judeţene, deputaţi, senatori, primarul Iaşiului Mihai Chirica şi fostul preşedinte al României,Traian Băsescu, care a depus recent o solicitare de primire a cetăţeniei Republicii Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb