AMRCR contestă decizia Ministerului Agriculturii de plafonare a adaosului comercial

A.D.
Miscellanea / 17 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a declarat recent că toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial. "Toate produsele care sunt procesate în România vor avea adaos comercial plafonat printr-o Ordonanţă de Urgenţă. (...) Vorbim de zeci de mii de produse cu adaos plafonat (...)", a precizat el la finalul conferinţei de presă de acum 2 zile.

Pe marginea acestor declaraţii, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a făcut câteva menţiuni prin care respinge categoric orice măsură de plafonare asupra produselor alimentare. AMRCR îşi justifică poziţia invocand faptul că astfel de intervenţii afectează semnificativ piaţa pe întregul lanţ alimentar.

Potrivit unui comunicat, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale aminteşte că este deja în vigoare până la 31.12.2024 o O.U.G. de plafonare a adaosului comercial la mai multe categorii de produse alimentare, care a fost prelungită deja de mai multe ori şi care afectează deja pieţele de mult timp.

"Aşa cum România s-a angajat la momentul semnării Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, precum şi în negocierile de aderare la OCDE (Organizatia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economica), libertatea comerţului trebuie garantată, iar preţul produselor trebuie sa fie exclusiv rezultatul cererii şi ofertei, a liberei concurenţe pe piaţă, iar orice măsuri de intervenţie asupra mecanismelor economice de formare a preţurilor pentru "zeci de mii de produse alimentare",va distorsiona grav piaţa şi va crea dezechilibre majore pe termen lung", susţine AMRCR.

Mai mult, politicile publice de intervenţie în mecanismul de formare a preţurilor pot conduce la un sentiment de neîncredere a investitorilor în viitorul economiei româneşti şi pot determina reevaluarea planurilor de investiţii sau de expansiune pentru anii următori, începând chiar de anul viitor.

AMRCR îşi anunţă cu această ocazie, sprijinul în asigurarea securităţii şi rezilienţei alimentare a României, încurajarea şi susţinerea producătorilor români prin încheierea de parteneriate cu aceştia, creşterea numărului locurilor de muncă din industria de retail şi este un partener corect de discuţii pentru autorităţi.

Totodată, AMRCR îşi reafirmă hotărârea de a se asigura că modul de formare a preţurilor produselor alimentare trebuie să fie rezultatul concurenţei libere, a cererii şi ofertei, susţinute de o colaborare strânsă cu organizaţiile umbrelă naţionale şi europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Trebuie plafonate si arestati directorii de hipermarketuri implicati in specula cu alimente.

    Romania este campioana inflatiei in UE de 7 luni.. nu a reusit nimeni s-o dea jos de pe podium

    Asta arata cat de escroci sunt cei care conduc tara si care sutn in cardasie cu corporatiile lacome dupa profit pe spinarea saracilor in Romania.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb