ANA BIRCHALL:  "Familia europeană trebuie să fie mai solidară şi mai unită ca oricând"

Mina Irina
Politică / 11 iulie 2016

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, a participat în perioada 10-11 iulie, la Conferinţa Organelor parlamentare Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene ale parlamentelor Uniunii Europene (COSAC), reuniune dedicată preşedinţilor Comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele statelor membre UE, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Conferinţa a avut loc la Bratislava, în contextul preluării de către Slovacia a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestru al anului 2016.

Principalele teme care au fost dezbătute în cadrul reuniunii COSAC au vizat priorităţile şi provocările Preşedinţiei slovace a Consiliului Uniunii Europene, recentul referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE, directiva privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, măsurile de gestionare ale crizei migraţiei, precum şi stabilirea unor mecanisme eficiente de consultare şi cooperare inter-parlamentară.

Recentul referendum din Marea Britanie a pus pe agenda reuniunilor la nivel european un subiect important căruia familia europeană trebuie să îi ofere un răspuns cât mai coeziv şi mai unitar. Vorbind despre poziţia României faţă de această nouă paradigmă a relaţiilor dintre statele europene, Ana Birchall a declarat: "În urma rezultatului referendumului privind Brexit-ul, pericolul euroscepticismului, populismului şi extremismului la nivelul Uniunii Europene este acum mai mare ca oricând. De aceea, în contextul noilor provocări de natură politică, economică şi de securitate, familia europeană trebuie să fie mai solidară şi mai unită ca oricând. România trebuie să aibă un rol activ în negocierile ce vor urma rezultatului referendumului din Marea Britanie, cu accent în plus pe respectarea libertăţii de circulaţie a lucrătorilor, astfel încât drepturile românilor care trăiesc acum în Marea Britanie să fie respectate în continuare. De altfel, Uniunea Europeană a lansat politici ample de încurajare a investiţiilor şi nu ar fi coerent ca pe de o parte să creeze avantaje pentru investitori, iar pe de altă parte să le obtureze accesul la forţa de muncă. Rezultatul nu ar fi decât acela de a afecta grav buna funcţionare a pieţei interne a Uniunii Europene", conform sursei citate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb