Ana Birchall recunoaşte asaltarea justiţiei de Comisia Iordache

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 15 noiembrie 2019

Ana Birchall recunoaşte asaltarea justiţiei de Comisia Iordache

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, exclusă marţi din PSD, a lansat, ieri, pe Facebook, o serie de critici dure la adresa Vioricăi Dăncilă, pe care a acuzat-o că a patronat "nenorocirile" făcute în legile justiţiei de Comisia specială condusă de Florin Iordache. Birchall i-a atras atenţia lui Dăncilă că ultimul raport MCV nu este laudativ la adresa fostei prim-ministre, ci foarte critic.

În postarea sa, Ana Birchall a scris: "În «prea marea sa înţelepciune», ca să nu spun altfel, pentru a justifica execuţia mea din partid, doamna Dăncilă afirma: «După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toţii că nu mai discutăm despre justiţie, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiţie. Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute. Doamna Birchall a ieşit în spaţiul public cu teme legate de justiţie şi acest lucru i-a deranjat pe colegi, (...) Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie». Păi doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al justiţiei să vorbesc despre justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dumneavoastră de «Comisia specială Iordache» de exemplu, despre asaltul asupra justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe".

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a reacţionat, faţă de afirmaţiile făcute de Ana Birchall. El a spus: "Dacă a găsit anumite lucruri care o deranjau, putea să vină să propună, pentru că, până la urmă, Guvernul avea drept de iniţiativă legislativă. Nu a venit cu nicio propunere. Mai mult, legile au fost votate şi de dumneaei. Dacă avea observaţii, în calitate de deputat, putea atunci să spună. (...) Comisia pe care am condus-o eu a îndreptat anumite erori care existau şi ţineau cont de observaţiile pe care le-a validat CCR. Repet, avea posibilitatea să se exprime în Parlament, când a votat. N-am auzit-o niciodată, când a votat aceste legi că sunt grozăvii".

Ana Birchall, Cozmin Guşă şi primarul Bacăului, Cosmin Necula, au fost excluşi din Partidul Social Democrat, a anunţat, marţi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pe de o parte v-au facut un mare bine dandu-va in sfarsit afara din cloaca aia in care oricum n-am inteles niciodata ce naiba cautati. Adica, ma rog, e usor de inteles ce cautati, dar cu siguranta ati fi putut gasi acele lucruri si-n alta parte decat alaturi de o gasca imunda de borfasi.

    Pe de alta parte, pana si unul de teapa lui Ciordache are un punct de vedere valid atunci cand spune ca atunci cand el si ciracii lui masacrau justitia fara anestezie si in direct la ora de varf, ati preferat sa priviti in alta parte si sa-i girati implicit prin non-actiune.

    Asa ca mai bine faceti un pas (sau doi-trei) inapoi, putina penitenta, niste pelerinaje pe la cateva manastiri, poate va ganditi si la fiul dvs., iar dupa vreo 2-3 ani, odihnita si cu scara valorilor readusa in pozitia normala, o sa fiti numai buna de reintrat in politica. Unde, personal, cred ca mai aveti multe de spus. 

    1. Personal cred ca in pozitie normala, e buna, in politica. Daca ALDE ciordache au tras-o in piept cu ceva atunci as vrea si eu. Reintrarea in politica nu recomand. Deja e prea ciuruita de colegii din PSD. Sa se recicleze.

    [...]

    [...]

    [...]

    si de ce nu a zis nimic pana acum? pt ca acum a primit lista de parcurs de la stapanire si acum s a spart castronul cu mancare si e bine sa ti gasesti alt ciolan.

    frumos i a tras in bot dl Iordache"Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a reacţionat, faţă de afirmaţiile făcute de Ana Birchall. El a spus: "Dacă a găsit anumite lucruri care o deranjau, putea să vină să propună, pentru că, până la urmă, Guvernul avea drept de iniţiativă legislativă. Nu a venit cu nicio propunere. Mai mult, legile au fost votate şi de dumneaei. Dacă avea observaţii, în calitate de deputat, putea atunci să spună. (...) Comisia pe care am condus-o eu a îndreptat anumite erori care existau şi ţineau cont de observaţiile pe care le-a validat CCR. Repet, avea posibilitatea să se exprime în Parlament, când a votat. N-am auzit-o niciodată, când a votat aceste legi că sunt grozăvii". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb