ANA BIRCHALL: "România, un susţinător al politicilor destinate eliminării decalajelor în UE"

George Forcoş
Politică / 26 octombrie 2017

"România, un susţinător al politicilor destinate eliminării decalajelor în UE"

Deputatul social-democrat Ana Birchall a precizat, astăzi, că ţara noastră va rămâne un susţinător ferm al politicii de coeziune şi al politicii agricole comune, destinate eliminării decalajelor în cadrul UE, potrivit unui comunicat de presă.

Ana Birchall a apreciat că viitorul buget european va reprezenta unul dintre "dosarele active" pe durata mandatului Preşedinţiei României a Consiliului UE din prima jumătate a anului 2019 şi a subliniat faptul că scenariile din Cartea Albă privind viitorul Europei, chiar dacă nu aduc foarte multă claritate în ceea ce priveşte bugetul Uniunii, vor presupune şi anumite modificări referitoare la alcătuirea bugetului.

"Este posibil să existe o serie de presiuni pentru reducerea bugetului multianual post-2020, dată fiind ieşirea din UE a unui contributor important - Marea Britanie, precum şi semnalele privind atitudinea reticentă a statelor contributoare de a-şi spori contribuţiile la buget, pentru a permite astfel menţinerea bugetului UE la actualul nivel.

Trebuie să avem în vedere faptul că există voci care vor solicita modificarea filozofiei actuale a politicii de coeziune, pledând pentru transformarea acesteia dintr-o politică pentru toate statele membre într-o politică dedicată doar regiunilor şi statelor cu decalaje de dezvoltare, ipoteză luată în calcul şi de Cartea Albă a Comisiei Europene. Doresc să subliniez că o astfel de abordare contravine principiilor susţinute de România şi de restul statelor prietene ale coeziunii, care nu doresc transformarea politicii de coeziune într-o politică de caritate.

Alături de politica de coeziune, politica agricolă comună, politica de vecinătate şi procesul de extindere a UE constituie exemple de politici de succes ale UE, care nu trebuie sacrificate, ci trebuie să rămână şi în continuare între pilonii fundamental al proiectului european, cu obiectivul de a reduce disparităţile şi de a genera coeziune social-economică în ansamblul creşterii la nivelul întregii Uniuni Europene. În acest sens, solicităm sprijinul dumneavoastră şi al întregii Comisii Europene.

Politica de coeziune se află în acest moment într-o situaţie vulnerabilă, iar Uniunea Europeană, şi mai ales statele care prezintă încă decalaje de dezvoltare, cum este şi cazul României, nu-şi pot permite să piardă această politică deosebit de importantă în asigurarea progresului. Convergenţa economică şi coeziunea socială trebuie să rămână principii de referinţă ale tuturor acţiunilor la nivelul UE. România va rămâne un susţinător ferm al politicii de coeziune şi al politicii agricole comune, politici tradiţionale destinate eliminării decalajelor în cadrul UE", a susţinut deputatul PSD Ana Birchall în cadrul întrevederii cu Gunther Oettinger, comisar european responsabil cu bugetul şi resursele umane.

Referitor la întrebarea deputatului Ana Birchall privind impactul Cadrului Financiar Multianual post-2020 asupra Preşedinţiei României la Consiliul UE, comisarul Oettinger a subliniat importanţa mandatului României, în contextul în care aceasta va acoperi inclusiv ultimele luni de mandat ale actualei Comisii Europene, exprimându-şi totodată dorinţa ca prin negocieri echitabile şi cu concursul preşedinţiilor bulgară, austriacă şi română negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual să fie finalizate înainte de termen.

Nu în ultimul rând, ca răspuns la întrebarea referitoare la impactul real al Brexit asupra bugetului UE, Gunther Oettinger a reliefat necesitatea generării veniturilor care să acopere deficitul prognozat într-o manieră care să nu afecteze semnificativ politicile tradiţionale precum coeziunea sau politica agricolă comună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb