ANA BIRCHALL: "Timpul şi realitatea din nou îi joacă feste domnului ministru Ghinea"

Mina Irina
Politică / 3 august 2016

Deputatul PSD Ana Birchall îl critică pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susţinând că retragerea, la doar o zi, a apelului de proiecte pentru programul de educaţie pentru copiii din şcolile defavorizate reprezintă o dovadă de "amatorism şi incompetenţă" şi că "timpul şi realitatea" îi joacă din nou feste acestuia, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Sursa citată arată că în data de 7 iulie, ministrul Cristian Ghinea a anunţat că este nevoie de o intervenţie rapidă pentru a preveni abandonul şcolar şi că peste 193 de milioane de euro vor merge, începând de la 1 august, către programul "Şcoală pentru toţi", un program de educaţie pentru copiii din şcoli defavorizate, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU 2014-2020).

Potrivit comunicatului, a doua zi după deschiderea perioadei de depunere a proiectelor, respectiv 2 august, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat pe pagina oficială că se amână lansarea apelului de proiecte.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall, consideră că este vorba de "o dovadă de amatorism şi incompetenţă", în contextul în care abandonul şcolar este o problemă gravă în România.

"Cum abandonul şcolar este cu adevărat o problemă gravă în România, iar reducerea ratei de abandon ar trebui să fie o prioritate atât pentru ministrul Fondurilor Europene, cât şi pentru Guvern, este încă o dovadă de amatorism şi incompetenţă faptul că, taman a doua zi după ce a fost publicat, ghidul a fost retras de către MFE, iar lansarea apelului de proiecte a fost amânată. MFE vine cu programe şi strategii măreţe pe hârtie, prezentate cu emfază de către domnul ministru, dar care, confruntate cu realitatea, se dovedesc inaplicabile sau pline de greşeli. Să înţelegem că aceasta este abordarea complet nouă bazată pe realitate pe care o anunţa ministrul în momentul lansării ghidului?!", declară deputatul PSD, Ana Birchall, în comunicatul de presă.

Aceasta a adăugat că elevii din şcolile defavorizate, cu risc de abandon şcolar, "mai trebuie să aştepte, pentru că la Ministerul Fondurilor Europene, sau mai bine spus la ministerul fără fonduri europene, munceşte pe brânci echipa condusă de acest erou neînţeles şi neapreciat la adevărata sa valoare", conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb