Structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală, din cadrul ANAF, au în derulare 555 de acţiuni de inspecţie fiscală şi control inopinat la Marii Contribuabili, dintre acestea, 128 sunt la contribuabilii care înregistrează pierderi fiscale recurente. Inspectorii ANAF verifică modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate şi analizează cheltuielile înregistrate cu scopul de a diminua profitul. Totodată, sunt efectuate verificări privind rambursările de TVA, dacă e cazul, potrivit unui comunicat emis redacţiei.
Potrivit sursei citate, ANAF îşi canalizează resursele către zonele cu risc ridicat de încălcare a legii. Evaziunea fiscală nu va fi ignorată la niciun nivel, începând acolo unde riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, dorim să le demonstrăm companiilor corecte şi responsabile fiscal, care plătesc taxele la timp, că ANAF este un partener de încredere. Este în beneficiul întregii societăţi ca mediul de afaceri să îşi desfăşoare activitatea fără sincope majore, astfel încât, în urma colectării, să fie asigurate venituri sigure la bugetul consolidat.", a declarat preşedintele ANAF, domnul Lucian Ovidiu Heiuş.
Aceste operaţiuni au fost declanşate ca urmare a analizelor de risc, iar pentru derularea acestora conducerea ANAF a suplimentat numărul inspectorilor şi a delegat competenţe inspectorilor fiscali de la Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.07.2022, 19:22)
O ia în mana.
22 milioane lei, recuperați.
Adică un kkt fata de paguba.
Verificați ce este în prețul de intrare( are prețul de întrare, comisioane multiple la nivel internațional, prin import prin filtre multiple? Ex Petrom, ia prin 4 etape motorina din extern când putea importa direct?)
Exista taxa de management plătită extern?
Avem plăti de amenzi fără ca recuperarea de la vinovați sa apară pe curs normal?
Cum justifica Caprau 580000 euro venit anual când a fost diminuat portofoliul de gaze cu 12% și titei cu 13 % prin buget aprobat?
Nu au dat voie rusii?