ANAF vrea amenzi mai mari, în locul sancţiunilor penale

T.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2011

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere înăsprirea amenzilor, în schimbul sancţiunilor penale, prin încadrarea unor infracţiuni în categoria contravenţii, relatează Mediafax.

Fiscul mai urmăreşte şi creşterea plafonului până la care făptuitorii pot beneficia de reducerea pedepsei, precum şi încadrarea contravenţiilor care se repetă în categoria infracţiuni.

Scopul acestor măsuri - care vor fi discutate cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei - este acela de a pune accent pe o colectare cât mai rapidă a prejudiciilor la bugetul de stat.

"Trebuie mai întâi să se colecteze banii, apoi să fie pedepsiţi vinovaţii", se arată în raportul ANAF de activitate din 2010, citat de Mediafax.

La capitolul angajamente, ANAF îşi propune intensificarea acţiunilor de verificare a preţurilor de transfer, înfiinţarea a opt administraţii fiscale regionale şi 41 administraţii judeţene, arondate regional, şi transformarea în direcţie specializată a serviciului înfiinţat în anul 2010 pentru analiza persoanelor fizice cu venituri mari. Verificarea persoanelor cu venituri mari va fi îndreptată, pentru început, asupra câtorva "zeci, sute" de persoane care fie cheltuiesc sume mari pentru achiziţionarea unor bunuri de lux fără să aibă venituri declarate corespunzător, fie nu au venituri constante sau nu dispun de documente justificative, după cum reiese din raport.

Alte obiective ale instituţiei se referă la concentrarea eforturilor de colectare pe arieratele mari şi recente, unificarea sistemului de administrare a creanţelor persoanelor fizice cu cel al persoanelor juridice şi realizarea procedurilor de comunicare electronică a adreselor de înfiinţare a popririi asupra conturilor bancare ale debitorilor.

Sumele încasate de ANAF ca urmare a popririi conturilor la firmele cu datorii au crescut anul trecut cu 17%, la 3,34 miliarde lei, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe 2010.

Autoritatea fiscală mai are ca obiectiv întărirea controlului la frontieră, în special a celei de Nord şi Est şi în vama port Constanţa Agigea Sud şi doreşte construcţia unui punct vamal Halmeu Diakovo, la graniţa cu Ucraina.

Cerealele, băuturile, tutunul şi tranzacţiile cu firme inactive - zonele cu cel mai mare risc fiscal

Instituţiile din cadrul ANAF au stabilit, anul trecut, cele mai mari obligaţii suplimentare de plată pentru contribuabilii care produc, comercializează sau valorifică cereale, pentru cei care au derulat tranzacţii cu firme declarate inactive şi pentru comercianţii de alimente, băuturi şi tutun, potrivit raportului instituţiei.

Contribuabilii care desfăşoară activităţi de producere, comercializare sau valorificare a cerealelor au avut de plătit obligaţii suplimentare de 1,15 miliarde lei.

Contribuabili care au derulat tranzacţii cu firmele declarate inactive au avut de plătit în plus peste un miliard de lei, iar firmele care realizeză comerţ cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi tutunul au fost obligate la plata a 932,4 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb