ANALIZĂ - Atelier Cortez: 2023, cel mai bun an pentru piaţa de cadouri corporate, cu o creştere a cererii de 32%

A.F.
Companii / 31 octombrie 2023

ANALIZĂ - Atelier Cortez: 2023, cel mai bun an pentru piaţa de cadouri corporate, cu o creştere a cererii de 32%

Piaţa de cadouri corporate cunoaşte cea mai bună evoluţie în 2023, după perioada pandemiei, cererea pentru cadouri şi evenimente corporate crescând cu 32% anul acesta faţă de anul trecut, potrivit datelor Atelier Cortez, producător de ciocolată şi macarons artizanale şi una dintre principalele firme de cadouri corporate personalizate din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, astfel, companiile alocă bugete între 200 şi 300 lei/cadou, în medie, pentru cadourile angajatilor şi partenerilor de business.

"Interesul pentru cadouri corporate, dar mai ales pentru worshopuri de pregătit şi alte evenimente pentru angajaţi a crescut exponenţial după perioada de pandemie.Tot mai multe companii din România vor să ofere cadouri atipice, diferite şi personalizate, atât partenerilor de business, cât şi angajaţilor. Şi vedem această tendinţă şi din partea firmelor mici, care vor să se diferenţieze pe piaţă, nu doar din partea companiilor multinaţionale. De asemenea, tot mai multe companii sunt dornice să răsplătească şi să fidelizeze angajaţii prin beneficii extrasalariale şi caută produse şi experienţe memorabile, cum sunt cadourile personalizate pe care le pregătim la Atelier Cortez şi workshopurile de preparat ciocolată sau montat macarons. Astfel, în completarea clasicelor beneficii ca tichete de masă, abonament la clinică medicală şi teambuilding, companiile îşi premiază angajaţii pentru rezultate deosebite şi le oferă cadouri în momentele cheie din an, de ziua lor şi de sărbători", explică Dragoş Ungureanu, fondator Atelier Cortez.

Astfel, cadourile corporate pentru angajaţii sau clienţii şi partenerii firmelor reprezintă peste 90% din solicitările venite din partea companiilor, iar cele mai achiziţionate sunt cutiile cadou care conţin macarons şi vin, macarons şi prosecco, ciocolată şi prosecco sau vin şi ciocolată, care sunt şi personalizate cu logo-ul firmei în peste 99% din cazuri.

Segmentul de ateliere de pregătit ciocolată sau montat macarons înregistrează cea mai mare cerere în 2023, cu o creştere de 65% faţă de anul trecut, companiile căutând experienţe cât mai inedite şi memorabile prin care să fidelizeze angajaţii şi să crească rata de retenţie a personalului, potrivit datelor Atelier Cortez.

Cele mai multe solicitări de cadouri corporate şi ateliere pentru angajaţi vin de la companii din IT, pharma, automotive, domeniul petrolier şi altele, în cele mai multe cazuri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi chiar din afara ţării pentru workshop-uri online, cu kit-uri pregătite şi trimise în avans din România.

Atelier Cortez, unul dintre principalii producători de ciocolată şi macarons artizanale de pe piaţă, produce anul acesta, conform estimărilor interne, peste 150.000 de macarons, 30.000 de praline şi peste 3.000 de tablete de ciocolată. Peste 50% din întreaga producţie este realizată pentru comenzile pentru sărbătorile de iarnă, perioada din an pentru care companiile alocă şi cele mai mari bugete pentru cadouri corporate.

"Ultimele luni din an sunt cele mai intense pe piaţa de cadouri corporate, primele comenzi de la companii din ţară pentru cadouri pentru angajaţi, respectiv clienţi şi parteneri de business venind încă din septembrie, iar de la an la cererile apar tot mai devreme, semn că firmele se pregătesc din timp. În plus, comenzile plasate cât mai devreme au şanse 100% să fie onorate, iar costurile sunt mai mici decât în decembrie. Anul acesta, estimăm o creştere de 25% a numărului de comenzi pentru cadouri corporate personalizate din partea firmelor, fiind tot mai mare dorinţa de a oferi cadouri care să surprindă şi să fie memorabile pentru cei care le primesc, în loc de cadourile standard din supermarket care au un conţinut aproape identic. Companiile vor tot mai mult să fie remarcabile pentru partenerii de business şi pentru angajaţi", conchide Dragoş Ungureanu, fondator Atelier Cortez.

Astfel, pe fondul cererii crescute pentru cadouri din partea companiilor multinaţionale, dar şi a IMM-urilor româneşti, Atelier Cortez estimează că va livra peste 30.000 de cadouri corporate pentru angajaţi şi parteneri de business în principalele oraşe din ţară.

Despre Atelier Cortez

Atelierul Cortez este unul dintre principalii producători de ciocolată şi macarons artizanale, fiind un important furnizor pe piaţa de cadouri corporate pentru companiile care vor să ofere cadouri memorabile pentru angajaţi şi clienţi şi parteneri de business. Atelier Cortez s-a remarcat pe piaţă atât prin macarons şi ciocolată şi alte produse proaspete şi delicioase, cât şi prin cadouri corporate personalizate cu logo-ul companiei client. La Atelier Cortez, sunt create delicatese dulci cu arome subtile şi texturi irezistibile, firma dezvoltându-se cu succes şi pe segmentul de evenimente corporate şi private. Peste 90% dintre clienţii Atelier Cortez sunt companii din întreaga ţară, iar numărul clienţilor persoane fizice care doresc să ofere un cadou memorabil este în creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb