ANALIZĂ BLOOMBERG Mai mult de jumătate din statele UE se grăbesc să transpună directiva MiFID

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 octombrie 2017

Mai mult de jumătate din statele UE se grăbesc să transpună directiva MiFID

Mai mult de jumătate din cele 28 de state ale Uniunii Europene încă fac eforturi pentru implementarea directivei MiFID II care vizează pieţele de instrumente financiare, sporind astfel confuzia din industrie deoarece firmele încearcă să îndeplinească noile reglementări înainte de 3 ianuarie 2018, data intrării lor în vigoare, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În 17 state, inclusiv Spania, Olanda şi Portugalia, autorităţile încă lucrează la transpunerea MiFID în reglementările sau legile naţionale, arată datele Comisiei Europene şi ale Bloomberg. Întârzierea contează pentru că directiva nu se aplică până când nu este aprobată la nivel naţional.

Băncile şi managerii de fonduri se confruntă cu incertitudini după ce analiştii au estimat că vor avea nevoie de aproximativ două miliarde de dolari pentru a îndeplini reglementările MiFID II.

"Toate ţările cu o puternică industrie financiară cer neoficial autorităţilor de reglementare indulgenţă atunci când directiva va intra în vigoare. Şi, tot neoficial, vor primi acest sprijin", a apreciat Rob Moulton, de la firma londoneză de avocatură Latham & Watkins.

Marţi, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat că se înregistrează întârzieri în procesul de transpunere a MiFID. "Desigur, din partea Comisiei Europene urmărim cu atenţie această transpunere pentru a ne asigura că aplicarea ei este uniformă în întreaga UE", a spus acesta.

Termenul limită pentru transpunerea directivei MiFID era 3 iulie. Pentru ţările care nu se conformează, CE poate declanşa procedura de infrigement şi le poate amenda.

Majoritatea guvernelor contactate de Bloomberg au dat asigurări că vor adopta reglementările până în 3 ianuarie 2018 deşi în Finlanda, de exemplu, Ministerul de Finanţe a precizat: "Este un termen strâns, dar posibil".

În Luxemburg, unde au sediul majoritatea fondurilor de investiţii, şi în Belgia, care găzduieşte organismele UE, încă se lucrează la legislaţia naţională.

Unele autorităţi de reglementare au indicat că nu vor lua măsuri punitive din prima zi de aplicare.

BaFin, autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, "analizează cu atenţie măsurile necesare pentru implementarea directivei şi dacă sunt adoptate până la termenul limită. Dar suntem conştienţi că este un termen strâns şi din acest motiv vom fi mai indulgenţi la începutul anului viitor", a precizat Anja Schuchhardt, purtător de cuvânt al BaFin.

Şi autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Marea Britanie (FCA) a dat asigurări că "va acţiona în mod proporţional la început şi nu va avea o abordare strictă", ţinând cont de schimbările majore incluse în directivă.

Directiva MiFID II se referă la pieţele de valori mobiliare, la intermediarii de investiţii şi la locurile de tranzacţionare şi ar trebui să intre în vigoare de la începutul anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb