ANALIZĂ CAPGEMINI PENTRU 2018 Averea celor mai mari bogătaşi ai lumii a scăzut pentru prima dată în şapte ani

A.V.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 iulie 2019

Averea celor mai mari bogătaşi ai lumii a scăzut pentru prima dată în şapte ani

Averea celor mai bogaţi oameni din lume (high-net-worth individual - HNWI) a scăzut, în 2018, pentru prima dată în ultimii şapte ani, potrivit World Wealth Report, analiză realizată de compania de consultanţă Capgemini, care arată că motivele scăderii sunt conflictele comerciale internaţionale, incertitudinea generată de Brexit şi pierderile de pe burse.

Conform analizei, averea acestor bogătaşi (care au, fiecare, deţineri de peste un milion de dolari) a însumat 68 de trilioane de dolari anul trecut, scăzând cu aproape 3% sau 2 trilioane de dolari faţă de 2017. Declinul este primul după 2011.

În acelaşi timp, numărul milionarilor în dolari a scăzut pentru prima dată de la criza financiară din 2008: - 0,3% faţă de 2017, la 18 milioane.

Documentul notează că scăderea averilor a fost cauzată, în principal, de declinul din regiunea Asia-Pacific (în special în China). În Asia-Pacific, aceste averi au coborât de la 21,6 trilioane de dolari, la 20,6 trilioane de dolari.

Averile uriaşe au scăzut, anul trecut, cu 4% în America Latină, cu 3% în Europa, respectiv cu 1% în America de Nord, potrivit raportului, care menţionează că Orientul Mijlociu a generat o creştere cu 4% a averilor, respectiv a populaţiei HNWI - cu 6%, ca urmare a evoluţiei solide a economiei şi pieţelor financiare din regiune. La fel ca în 2017, pieţele cu cea mai mare populaţie HNWI sunt SUA, Japonia, Germania şi China. Acestea reprezintă 61% din populaţia totală HNWI de la nivel global. Urmează Franţa, Marea Britanie, Elveţia şi Canada.

În Germania, numărul persoanelor cu o avere de peste un milion de dolari s-a diminuat la 1,35 milioane, adică 1,1% din populaţia ţării, conform presei germane.

Raportul subliniază că pierderile de averi cele mai grele le-au suferit super-bogaţii, adică persoanele cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Averea totală a acestora a scăzut cu circa 6% anul trecut.

La realizarea raportului, Capgemini a luat în calcul acţiuni, instrumente cu venit fix, investiţii alternative ca resursele naturale, fondurile speculative, valute şi bunuri imobiliare.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb