Analiza pieţei imobiliare din Cluj la un an de pandemie: cresc vânzările de apartamente, costul chiriilor scade

A.B.
Miscellanea / 11 martie 2021

Analiza pieţei imobiliare din Cluj la un an de pandemie: cresc vânzările de apartamente, costul chiriilor scade

La un an de la începutul pandemiei, piaţa imobiliară din Cluj e în creştere constantă,, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei. Astfel, în luna februarie, Indicele Blitz a arătat o creştere anuală de aproximativ 14% faţă de aceeaşi lună din 2020. În primele luni ale anului cifra de vânzări a agenţiei a crescut cu peste 60% faţă de perioada similară din 2020, depăşind valoarea de 750.000 euro.

"Piaţa de vânzări apartamente cunoaşte o revenire a nivelului preţurilor pe creştere începând de la finalul lunii decembrie. În mod normal, în ultimii ani, lunile februarie şi martie scădeau progresiv ca şi volum faţă de ianuarie, pe fondul sezonalităţii. Anul acesta a fost atipic, iar cifra de afaceri a companiei a crescut în februarie cu peste 70% faţă de 2020. Creşterea este susţinută pe toate segmentele principale -vânzări apartamente şi vânzări case. Singurele segmente care au încă de recuperat sunt cele de spaţii de birouri, " a explicat Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz.

Preţul mediu pe metru pătrat pentru un apartament de 2 camere ajunge în Cluj la 1.634 euro.

Între zonele care au cunoscut în ultimele 2 luni creştere accelerată de preţuri sunt cartierele Bună Ziua (1.736 euro/mp), majoritar cu ansambluri nou dezvoltate, şi cartierul Plopilor (2.230 euro/mp), datorită poziţiei optime lângă spaţii verzi, în proximitatea Someşului şi cu acces facil către mai multe zone de interes ale oraşului.

Astfel, un apartament cu 2 camere cu suprafaţa de 54 mp, aflat într-un bloc nou, la etaj intermediar, în cartierul Bună Ziua ajunge la 93.000 euro, iar un apartament în cartierul Plopilor, în bloc vechi modernizat, sare de 125.000 euro.

Scad chiriile în Cluj, interes în creştere

Piaţa chiriilor cunoaşte o revenire a volumului de cereri şi implicit de tranzacţii, pe fondul unor veşti pozitive cu privire la reluarea activităţii în spaţiile fizice a multor companii.

"Preţurile rămân la niveluri foarte avantajoase pentru cei interesaţi, cu o scădere medie de 22% faţă de luna februarie a anului 2020. Faţă de lunile anterioare există mici variaţii de plus-minus 3% pe cartiere, ca urmare a fluctuaţiei cererii şi ofertei. " a spus Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz

Astfel, pentru închirierea unui apartament de 2 camere, preţul mediu cerut este de 340 euro/lună. În zona centrală a Clujului preţurile pot ajunge la 407 euro/lună, faţă de un minim de 220 euro/lună în Floreşti.

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piaţă de 11 ani, fiind înfiinţată de Cătălin Priscorniţă, cu o largă experienţă în imobiliare.

Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca şi din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, şi peste 150 de angajaţi şi colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacţii totalizând mai mult de 65 milioane euro.

Blitz este membru fondator al Comunităţii Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) şi un reper de bune practici în industria imobiliarelor. În 2020, Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz a primit premiul de "Leadership-ul anului în imobiliare".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Seamana cu 2006-2007 la Cluj!

    Nu mai are mult acolo si Ppppuuuufffff... se muta investitorii pe Hunedoara - Hargita! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Unul din semnalele nebuniei era, ritmul rapid al cresterii, complexitatea financiarizarii contractelor si rata inselatoriei.

    Stiai ca or .... sa urce odata cu bula ? 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb