Analiză Plan Radar: Procentul de femei aflate în poziţii de management în construcţii este în creştere

G.D.
Miscellanea #Construcţii / 16 martie 2023

Analiză Plan Radar: Procentul de femei aflate în poziţii de management în construcţii este în creştere

Preocupată de tendinţele, priorităţile şi strategiile viitoare pentru construcţii, arhitectură şi design interior, dar şi pentru incluziune şi diversitate, PlanRadar a realizat o analiză a evoluţiei numărului şi a poziţiilor ocupate de femei în industria construcţiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, raportul privind decalajul global între femei şi bărbaţi din 2022 publicat de Forumul Economic Mondial avertizează că progresele în materie de egalitate de gen la nivel mondial au stagnat din cauza "consecinţelor economice şi sociale ale pandemiei şi ale conflictului geopolitic" şi ar putea chiar să se inverseze.

În prezent, în Europa, femeile reprezintă 10% din forţa de muncă din industria construcţiilor, un procent aflat în continuă creştere în ultimii ani, în timp ce în Statele Unite ale Americii, putem vorbi despre atingerea unor niveluri istorice de creştere a numărului femeilor care au ales industria construcţiilor. Tot peste Ocean, 37% dintre angajaţii noi cu studii superioare sunt femei.

Marea Britanie are la nivel mondial cel mai mare procent de femei care lucrează în construcţii, raportat la numărul de angajaţi: 14%, urmată de Statele Unite ale Americii cu 11 % şi Europa cu 10%, subliniază sursa citată.

La nivel international, angajatele PlanRadar reprezintă 43% din totalul numărului de angajaţi.

Scăderea diferenţei de salarizare între femei şi bărbaţi, diversificarea competenţelor şi asigurarea unui mediu sigur de lucru oferă femeilor mai multe oportunităţi în industrie.

În ceea ce priveşte forţa de muncă feminină din mediul urban în România, aceasta a avut o evoluţie spectaculoasă de-a lungul timpului. Începând cu anul 1997, femeile au început să domine masa persoanelor angajate în câmpul muncii. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi treceau la statutul de neangajat din cauza concedierilor în masă din domenii precum minerit, metalurgie şi construcţii.

În prezent, datele continuă să reflecte dezechilibre majore şi inegalităţi economice de gen în România, situaţii dintre cele mai grave la nivel european. În anul 2020, mai puţin de 13% dintre totalul angajaţilor în construcţii erau femei. În timp ce volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10% în aprilie 2020 faţă de aprilie 2019, respectiv cu 19% în decembrie 2022 faţă de decembrie 2021, statisticile arată o creştere a numărului de angajaţi bărbaţi în industria construcţiilor, în timp ce în perioada 2019-2021 se înregistrează o scădere constanţă a numărului de femei în construcţii.

Tendinţele pentru 2023 includ creşterea numărului de femei angajate în planificare (management) şi scăderea procentului de femei angajate în execuţie, construcţii şi finisaje.

Desi aceste statistici confirmă scăderea numărului de angajati femei în construcţii, sunt însă şi veşti bune: dezechilibrul nu este atât de mare în poziţiile de leadership, unde

45% dintre posturile de conducere sunt ocupate de femei.

Avantajele unei echipe mixte de lucru:

Eficienţă. În echipele de lucru preocupate de incluziune şi diversitate, se observă o creştere a eficienţei proiectului ca urmare a schimbului constant de idei şi perspective diferite, care oferă de obicei soluţii şi abordări inovatoare.

Imagine publică cu rezultat în business Creşterea diversităţii genurilor şi echilibrarea numărului de femei şi bărbaţi în poziţii de conducere pot îmbunătăţi semnificativ imaginea publică a companiei în faţa investitorilor şi a clienţilor, ceea ce poate conduce la o creştere a vânzărilor.

Cele mai căutate posturi în construcţii pentru femei sunt cele de Project Manager, Consultant Real Estate, Inginer. Pentru creşterea diversităţii de gen în construcţii există posturi disponibile şi ocupate de femei în poziţii precum: operator de macara, diriginte de şantier etc, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si scade la facut copii si mancare.

    s c cret 

    toti vorbesc de egalitatea asta de gen dar nimeni nu explica de ce-i buna , daca piata care dicteaza , pina acum a zis ca nu-i buna . sa se spuna clar daca cererea si oferta de pe piata , care a functionat si functioneaza si acum nu mai este valabila si o inlocuieste politica de partid , politrucii marxisti .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb