ANALIZĂ PULS CAPITAL: DATORITĂ TRANZACŢIEI DIN CADRUL OFERTEI "MEDLIFE", Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 290% săptămâna aceasta, la BVB

S.A.
Piaţa de Capital / 18 decembrie 2016

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 290% săptămâna aceasta, la BVB

Volumul total de tranzacţionare a fost, săptămâna aceasta, de 436,38 milioane lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a cumulat 427,38 milioane lei, cu 289,18% mai mare faţă de săptămâna precedentă, ca urmare a tranzacţiei din cadrul ofertei "Medlife", arată o analiză Puls Capital, trimisă Redacţiei.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile "Banca Transilvania" (TLV, 58,86 milioane lei), "OMV Petrom" (SNP, 44,97 milioane lei), "Fondul Proprietatea" (FP, 29,22 milioane lei), "Romgaz" (SNG, 18,85 milioane lei) şi "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD, 15,93 milioane lei).

Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 8,51 milioane lei, cele cu obligaţiuni 380.000 lei şi cele unităţi de fond 0,1 milioane lei.

În piaţa "deal" s-au realizat schimburi în valoare de 19,56 milioane lei, precizează brokerii de la Intercapital Invest.

Săptămâna aceasta, indicii bursieri au înregistrat evoluţii pozitive, cuprinse între 0,23% pe indicele BET-FI (29.152,14 puncte) şi 4,01% pe indicele BET-NG, valoarea la închidere a acestuia în puncte fiind de 587,51.

În săptămâna analizată, 33 de titluri au avut evoluţii pozitive, 17 au avut evoluţii stabile şi 25 au avut evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile "Rompetrol Well Services" (PTR), "Rompetrol Rafinare" (RRC) şi "OMV Petrom" (SNP), de 34,78%, 25,10% şi, respectiv, de 10,62%.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pe acţiunile "Uztel" (UZT), de 13,33%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile "Transilvania Construcţii" (COTR) şi "Conted" (CNTE), de 5,29% şi, respectiv, de 3,06%.

Analiza arată: "După ce săptămâna trecută indicii locali nu au reuşit să ţină pasul cu cei externi, interesul investitorilor de la BVB fiind captat de oferta Medlife, în această săptămână Bursa de la Bucureşti a obţinut creşteri consistente, fiind ajutată şi de un context extern favorabil. Indicele BET a consemnat o creştere de 2,35%, cea mai bună evoluţie din ultimele 24 de săptămâni, reuşind să treacă pe un plus de 0,75% în evoluţia de la începutul anului".

Lichiditatea a fost de asemenea ridicată, în comparaţie cu ultimele săptămâni, tranzacţiile cu acţiuni pe "piaţa regular" însumând aproape 180 milioane lei.

Brokerii de la Intercapital subliniază: "În această săptămână s-a încheiat oferta Medlife. Investitorii au avut timp până joi, 15 decembrie, să subscrie în cadrul ofertei, iar vineri a fost publicat preţul final. Oferta a fost suprasubscrisp de peste 3 ori pe tranşa de retail. Preţul la care acţiunile vor fi vândute este de 26 de lei/acţiune pentru investitorii instituţionali, 24,7 lei/acţiune pentru investitorii de retail care au subscris în primele 4 zile şi au beneficiat de discount-ul de 5% şi 26 de lei/acţiune pentru investitorii de retail care au subscris începând cu a 5-a zi a perioadei de ofertă. Alocarea acţiunilor se va realiza pe baza unui indice de alocare de 0,2559, pentru tranşa de retail pro-rata, respectiv un indice de 1, pentu investitorii de pe tranşa garantată".

Compania "Medlife" urmează să debuteze la tranzacţionare miercuri, 21 decembrie, sub simbolul bursier "M".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb