ANALIZĂ PULS CAPITAL:  Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a crescut cu 40% în această săptămână

S.A.
Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2017

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a crescut cu 40% în această săptămână

Valoarea totală tranzacţionată săptămâna aceasta la Bursa de la Bucureşti (BVB) a fost de 179,34 milioane lei, arată o analiză Puls Capital, care precizează că valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a cumulat 174,94 milioane lei, în creştere cu 40,01% faţă de săptămâna precedentă.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile "OMV Petrom" (SNP, 28,69 milioane de lei), "Fondul Proprietatea" (FP, 27,29 milioane de lei), "Banca Transilvania" (TLV, 24,55 milioane de lei), "Electrica" (EL, 21,94 milioane de lei) şi "Transgaz" (TGN, 18,92 milioane de lei).

Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 3,96 milioane lei, cele cu obligaţiuni 0,23 milioane lei, iar cele cu unităţi de fond 0,22 milioane lei.

În piaţă deal s-au realizat schimburi în valoare de 18,44 milioane lei, mai arată brokerii de la Intercapital Invest.

Săptămâna aceasta, indicii bursieri au înregistrat evoluţii pozitive, cuprinse între 1,94% pe indicele BET-FI, valoarea acestuia fiind de 31.477,64 puncte, şi 3,02% pe indicele BET-BK, valoarea la închidere a acestuia în puncte fiind de 1.429,29.

În săptămâna analizată, 53 de titluri au avut evoluţii pozitive, opt au avut evoluţii stabile şi 16 au consemnat evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile "Alro" (ALR), "Romcab" (MCAB) şi "SIF Hoteluri" (CAOR), de 20,42%, 17,10% şi, respectiv, 14,58%.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile "Prodplast" (PPL), de 14,67%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile "Napoca Construcţii" (NAPO) şi "Uztel" (UZT), de 6,90% şi, respectiv, 6,45%.

Brokerii de la Intercapital Invest precizează: "Bursa de la Bucureşti înregistrează o nouă săptămână de creşteri puternice, în urma unor ştiri apărute pe piaţa locală şi a unui context extern pozitiv. Cu excepţia indicelui financiar BET-FI, care a consemnat un avans de 1,94%, toţi indicii locali au avut creşteri de peste 2%. Astfel, indicele de referinţă BET a consemnat un avans de 2,83%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 75 de săptămâni".

Cele mai mari creşteri din cadrul BET s-au înregistrat pe titlurile "Nuclearelectrica", "Transgaz" şi "Banca Transilvania", de 10,58%, 7,02% şi, respectiv, 5,29%. La polul opus s-au situat titlurile "OMV Petrom" şi BVB, cu scăderi de 2,08% şi, respectiv, 0,99%. Indicii BET-NG şi BET-XT au urcat cu 2,46% şi, respectiv, 2,70%.

Potrivit analizei, unul din factorii principali care a determinat aceste creşteri a fost o ştire apărută în presă vineri, conform căreia Guvernul intenţionează să impună companiilor de stat distribuţia a cel puţin 90% din profitul obţinut în 2016 sub formă de dividende.

Brokerii mai arată: "Tot în ziua de vineri, Fondul Proprietatea a anunţat depunerea spre aprobare la ASF a unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii. Oferta vizează un număr de 640 milioane acţiuni şi face parte din cel de-al şaptelea program de răscumpărare. Detaliile complete ale Ofertei vor fi publicate după aprobarea ASF, care se estimează să fie primită în 10 zile lucrătoare. Este o mişcare interesantă a Fondului, având în vedere că oferta de răscumpărare vine la un timp destul de scurt după ultima oferta. În plus, dacă oferta se va realiza înainte de începutul lunii martie, Fondul va evita cele două distribuţii pentru acţiunile răscumpărate în valoare cumulată de 0,1 lei/acţiune, adică o suma de 64 milioane lei având în vedere numărul de acţiuni vizate".

Titlurile FP au crescut cu 2,31% vineri, în urma anunţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb