Oamenii de ştiinţă din Israel au studiat datele preliminare de la 200.000 de persoane vaccinate. Prima analiză reală a vaccinului coronavirus Pfizer / BioNTech sugerează că acesta se potriveşte cu performanţele sale din studiile clinice, dar ridică întrebări serioase cu privire la decizia Regatului Unit de a amâna a doua doză, conform news.sky.com.
Oamenii de ştiinţă din Israel - care conduc cursa de vaccinare COVID-19 - au declarat pentru Sky News că sunt "foarte plini de speranţă" după ce au studiat datele preliminare de la 200.000 de persoane vaccinate.
Profesorul Ran Balicer este medic, epidemiolog şi director în inovaţie pentru Clalit, cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel. De asemenea, este consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
"Am comparat 200.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani care au fost vaccinate. Am luat un grup de comparaţie de 200.000 de persoane, de aceeaşi vârstă, nevaccinate", a spus prof. Balicer.
"Apoi ne-am uitat să vedem care este rata zilnică de pozitivitate ... Şi am văzut că nu există nicio diferenţă între persoanele vaccinate şi nevaccinate până în ziua 14 post-vaccinare.
"Dar în ziua 14 post-vaccinare, s-a observat o scădere de 33% a pozitivităţii în grupul vaccinat şi nu şi în cel nevaccinat ... aceasta este o veste foarte bună."
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au declarat în decembrie că datele studiilor au sugerat că va fi eficientă cu 89% după o doză.
Acest lucru este mult mai optimist decât sugerează noile date israeliene din lumea reală.
Israel urmează protocolul Pfizer / BioNtech în administrarea celei de-a doua doze de vaccin coronavirus la trei săptămâni după prima.
Are o populaţie mai mică şi o aprovizionare regulată de la Pfizer / BioNtech. În schimb, furnizează date detaliate către Pfizer.
În schimb, Marea Britanie cu o populaţie mult mai mare acordă prioritate primului vaccin - argumentând că o doză administrată cât mai multor oameni este mai bună decât două la mai puţini oameni.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2021, 09:05)
Este evident ca mai trebuie testat,inca nu se stie tot!