Analiză Storia: 40% dintre cetăţeni se simt deranjaţi sau puţin deranjaţi de nivelul de zgomot din cartierul lor

F.D.
Miscellanea / 20 august

Analiză Storia: 40% dintre cetăţeni se simt deranjaţi sau puţin deranjaţi de nivelul de zgomot din cartierul lor

40% dintre români se simt deranjaţi sau puţin deranjaţi de nivelul de zgomot din cartierul lor, iar alţi 29% se simt chiar foarte deranjaţi, în timp ce 31% dintre români nu se simt deloc deranjaţi de nivelul de zgomot din zona lor, conform celui mai recent studiu desfăşurat de Storia - platforma cu anunţuri imobiliare lansată de OLX.

Întrebaţi care sunt sursele de zgomot care îi deranjează cel mai tare, românii au ales pe primele locuri traficul rutier (62%), vecinii zgomotoşi (40%), lucrările de construcţie (27%), localurile sau barurile din apropiere (13%) şi trenurile sau alte mijloace de transport public (13%).

Conform indexului T.R.A.I, care poate fi accesat pe trai.storia.ro, principalele oraşe din România în care locuitorii consideră că există un nivel crescut de linişte sunt: Braşov, Miercurea Ciuc şi Sibiu, iar la polul opus, oraşele în care nivelul de zgomot este considerat cel mai crescut sunt: Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti. De asemenea, în topul cartierelor cu cel mai înalt nivel de linişte se regăsesc următoarele: Stupini din Braşov, cartierul Valea Aurie din Sibiu şi Răcădău din Braşov. La polul opus, printre cele mai zgomotoase trei cartiere evaluate de români până în prezent se regăsesc următoarele zone din Bucureşti: Ştefan cel Mare, Unirii, Titulescu.

Indexul T.R.A.I prezintă atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia, cât şi date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă. Unul dintre indicatorii subiectivi analizaţi este reprezentat de "Nivelul de linişte" şi cumulează răspunsurile a 94.277 de locuitori, referitoare la nivelul de linişte din cartierele şi oraşele lor. Fiecare indicator este evaluat de locuitori cu un scor, iar cu cât scorul este mai apropiat de 100, cu atât nivelul de linişte din cartierele sau oraşele evaluate de români este mai ridicat.

"Nu este deloc întâmplător faptul că cele mai zgomotoase nouă cartiere din România, evaluate de locuitori, se găsesc toate în Bucureşti - capitala ţării. Bucureştiul, fiind centrul economic, cultural şi administrativ al României, atrage un număr mare de persoane şi vehicule zilnic. Conform celui mai recent studiu desfăşurat de noi, traficul rutier intens, lucrările de construcţie care se desfăşoară continuu şi vecinii zgomotoşi sunt printre sursele de zgomot care îi deranjează cel mai tare pe locuitori. Aceste realităţi scot în evidenţă necesitatea unor soluţii pentru gestionarea poluării fonice, care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor", a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Topul oraşelor şi cartierelor din România - între linişte şi zgomot

Potrivit indexului T.R.A.I., oraşul Bucureşti se află la finalul clasamentului şi ocupă poziţia 39 din 41 (cu un scor de 50,1 puncte) în ceea ce priveşte evaluarea nivelului de linişte, însemnând că se află printre cele mai zgomotoase trei oraşe din ţară, după Călăraşi şi Ploieşti. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât în oraşul sau cartierul analizat nivelul de linişte este mai crescut.

În topul oraşelor în care nivelul de linişte este considerat cel mai crescut, conform percepţiei locuitorilor, se regăsesc: Braşov (62,7 puncte), Miercurea Ciuc (62,5), Sibiu (61,8), Oradea (60,5) şi Râmnicu Vâlcea (60), urmate de Cluj-Napoca (59,2), Botoşani (58,9), Alba Iulia (58,5), Satu Mare (58,3) şi Drobeta Turnu Severin (58,3). În rândul oraşelor în care locuitorii consideră că nivelul de linişte este scăzut se află: Ploieşti (47,5), Călăraşi (49,7), Bucureşti (50,1), Tulcea (50,7), Târgu Mureş (51,1), Constanţa (52,1), Alexandria (52,9), Slobozia (53), Târgu Jiu (53), Focşani (53,3).

În topul cartierelor în care nivelul de linişte a fost evaluat de locuitori ca fiind unul crescut se regăsesc cartierele: Stupini din Braşov (cu 80,6 puncte), Valea Aurie din Sibiu (79,3), Răcădău din Braşov (78,8), Dealuri Oradea (77,4), Prund-Schei din Braşov (77,2), Câmpului din Cluj-Napoca (76,9), Mazepa 1 din Galaţi (76,9), Ştrand II din Sibiu (76,8) şi Trei Stejari din Sibiu (76,4). La polul opus, cartierele evaluate cu cel mai scăzut nivel de linişte, respectiv cartierele considerare de locuitori ca fiind cele mai zgomotoase din ţară sunt toate din Bucureşti: Ştefan cel Mare (19,4), Unirii (28), Titulescu (31), Piaţa Victoriei (32,1), Calea Victoriei (32,4), Moşilor (32,7), Obor (33), Amzei (34,6) şi Universitate (35,3).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cartiere înghesuite, fără spații verzi, blocuri noi construite cu materiale de proasta calitate din care auzi și tușitul pisicii.

    Normal ca e galalagie 

    Exista o moda acum printre automobilisti si motociclisti sa-si modifice tobele de esapament sa faca zgomot insuportabil , pentru ei un moft si o placere . cei da la RAR si politia fac controale din an in paste din moment ce circula toti spre disperarea cetatenilor . smecherii din parlament si guvern care stau in vile retrase nu stiu despre ce vorbesc , amarastenii din blocurile inghesuite stiu !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb