Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 10 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 11 martie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au crescut astăzi, alimentate de optimismul investitorilor privind stabilizarea situaţiei financiare a Greciei. La această evoluţie au contribuit şi declaraţiile fostului preşedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, care a estimat că problemele Greciei sunt "rezolvate în totalitate" şi nici un alt stat din zona euro nu este în pericol de a produce o repetare a crizei

    elene ― în particular, Spania şi Portugalia au în prezent suficient timp pentru a-şi rezolva dificultăţile financiare. În consecinţă, Prodi a estimat că sistemul monetar european nu mai are motive de tensiune, iar scăderea din ultima perioadă a monedei unice în raport cu partenerii comerciali are un efect pozitiv asupra economiei Europei.

    Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut în ianuarie în mod neaşteptat pentru prima dată în ultimele cinci luni. Declinul lunar a fost de 0.9%, faţă de aşteptările de creştere cu 0.2%. În paralel, oficialităţile din Franţa şi Italia au anunţat creşteri ale producţiei industriale în ianuarie de 1.6%, respectiv 2.6% faţă de luna decembrie, depăşind aşteptările medii ale economiştilor de 0.1%, respectiv 0.7%.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb