Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 3 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 4 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au scăzut astăzi, afectate de rezultatele financiare sub aşteptări şi de îngrijorarea investitorilor privind evoluţia viitoare a deficitului bugetar al Greciei, Spaniei şi Portugaliei, cele mai vulnerabile economii ale zonei euro.

    Comisia Europeană a contribuit astăzi la calmarea temerilor investitorilor prin anunţul de susţinere a planului guvernului Greciei de reducere a celui mai mare deficit bugetar din zona euro. Comisia a condiţionat aprobarea de măsuri suplimentare de reducere a deficitului şi de informarea sa periodică de către guvernul elen privind evoluţia implementării planului asumat. Primul ministru al Greciei a declarat că va creşte taxa pe combustibili şi va extinde îngheţarea salariilor la întregul sector bugetar. Efectele pozitive ale anunţurilor s-au reflectat astăzi în randamentul bondurilor guvernamentale la 10 ani coborând cu 13 puncte până la 6.58%.

    Vânzările retail din zona euro au rămas staţionare în decembrie, după scăderea de 0.5% înregistrată în noiembrie. Aşteptările analiştilor indicaseră o creştere de 0.4%. Într-un raport separat, Markit Economics a declarat că indicele PMI combinat pentru sectoarele de producţie şi servicii din zona euro a scăzut la 53.7 în ianuarie, de la 54.2 în decembrie.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb