ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 4 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 7 februarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna cu o sesiune de evoluţii pozitive, profitând de efectele benefice ale datelor macroeconomice peste aşteptări publicate în SUA. Principalii indici vest-europeni au încheiat ziua în creştere, în pofida unor fluctuaţii din a doua parte a

    perioadei de tranzacţionare care au adus temporar variaţii negative. Moneda unică europeană s-a depreciat în raport cu dolarul american, evoluţii similare fiind înregistrate de lira sterlină şi francul elveţian.

    Jurnalul austriac Der Standard a citat preşedintele Băncii Naţionale a Austriei Ewald Nowotny, membru al consiliului Băncii Centrale Europene, ca declarând că ECB "anticipează un nivel al inflaţiei de 1.8%" în 2012, alimentând speculaţiile pieţelor privind motivele infirmării de către preşedintele ECB a aşteptărilor privind o creştere a dobânzii de referinţă. Ulterior, Banca Centrală a Austriei a infirmat declaraţia, atribuind estimarea de 1.8% unei proiecţii interne proprii şi nu unei prognoze oficiale a ECB. Inflaţia din Italia a avansat în ianuarie la 2.4% de la 2.1% în decembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb