Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 20 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 21 ianuarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început sesiune de joi cu scăderi semnificative, corectate însă în mare parte până la finalul zilei în urma datelor macroeconomice pozitive şi a rezultatelor financiare peste aşteptări publicate de companii.

    Numărul aplicaţiilor iniţiale de şomaj din SUA a scăzut cu 37 de mii în săptămâna trecută până la 404 mii, un nivel sub aşteptările medii de 420 de mii ale analiştilor economici. În paralel, nivelul din săptămâna anterioară a fost revizuit în scădere de la 445 de mii la 441 de mii, alimentând proiecţiile analiştilor privind revenirea pieţei muncii în 2011.

    Vânzările de locuinţe second-hand au crescut în decembrie cu 12% până la un ritm anual de 5.28 de milioane depăşind cele mai optimiste aşteptări ale analiştilor, nivelul fiind cel mai ridicat de la expirarea creditului guvernamental pentru achiziţii de locuinţe. Indicele publicat de Conference Board pentru estimarea activităţii economice în următoarele trei-şase luni (leading economic indicators) a avansat cu 1% în decembrie, depăşind aşteptările medii de 0.6%, după creşterea de 1.1% din luna noiembrie.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb