Leul a recuperat o parte din decalajul înregistrat faţă de alte monede din regiune. Moneda naţională rămâne însă în urmă în ceea ce priveşte recuperarea deprecierii marcate de la începutul crizei.
Leul s-a întărit cu 1,17% de la începutul anului, recuperând cu întârziere o parte din terenul câştigat anterior de alte monede din regiune. De altfel, în februarie, până la închiderea şedinţelor de tranzacţionare de vineri, Leul a fost singura monedă din regiune care a crescut faţă de Euro (cu 0,64%), tendinţa de apreciere devenind vizibilă de la jumătatea lunii februarie, o dată cu publicarea datelor Institutului Naţional de Statistică privind 2010: anul trecut, economia s-a contractat cu 1,2%, mai puţin decât estimările situate în jurul a 1,9%. PIB-ul a marcat în acelaşi timp un salt neaşteptat de 0,1% în ultimul trimestru al anului 2010 faţă de precedentul, astfel încât veştile au determinat revizuirea în sens pozitiv a aşteptărilor pentru 2011 şi mai ales pentru 2012.
"În opinia noastră, avansul economiei în 2011 s-ar putea plasa, în condiţiile unui an agricol bun, în zona superioară a intervalului 1,5 - 1,8%. Performanţa mai bună a economiei în trimestrul al patrulea a dat un semnal pentru o mişcare favorabilă a Leului, deşi există unele bănuieli că şi BNR ar fi putut sprijini această tendinţă, întărirea Leului fiind benefică din perspectiva BNR pentru limitarea presiunilor inflaţioniste", a afirmat Victor Safta, directorul general al X-Trade Brokers.