ANAR: Debitul Dunării va fi în scădere în această săptămână

Ziarul BURSA #Companii / 29 noiembrie 2011

ANAR: Debitul Dunării va fi în scădere în această săptămână

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, se va afla în scădere uşoară în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie 2011 şi va ajunge în ultima zi a perioadei menţionate la 1.850 mc/s (de la 2.000 mc/s, în prezent), se arată într-o informare a Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR). În data de 28 noiembrie a.c., debitul Dunării, în secţiunea Baziaş, a fost de 2.000 mc/s, iar în perioada următoare până la data de 5 decembrie a.c., acesta va fi în scădere uşoară până la valoarea de 1.850 mc/s, reprezentând 35% din media multianuală a lunii decembrie (5.200 mc/s).

Potrivit sursei citate, la data de 30 noiembrie debitul Dunării va ajunge la valoarea de 1.950 mc/s, echivalentul a 42% din media multianuală a lunii noiembrie (4.650 mc/s). Comparativ cu luna septembrie a.c., debitul fluviului la intrarea în ţară era de 2.250 mc/s, reprezentând 59% şi situându-se sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

Cel mai mic debit din ultimii 50 de ani a fost înregistrat în septembrie 2003, când Dunărea, pe acelaşi sector, a avut un debit de 1.600 mc/s, situaţie în care nu au fost impuse res-tricţii în alimentarea cu apă a populaţiei în regim centralizat.

ANAR menţionează că volumul principalelor 36 de lacuri de acumulare din ţară era, luni, de 2,36 miliarde mc de apă, iar coeficientul de umplere în principalele lacuri de 57 %, în scădere faţă de lunile precedente. Debitele Dunării, în aval de Porţile de Fier, au fost în creştere pe sectorul Gruia-Calafat, în scădere pe sectoarele Bechet-Zimnicea şi Călăraşi-Tulcea, şi staţionare pe sectorul Giurgiu-Olteniţa. Din data de 26 noiembrie 2011, la staţia hidrometrică Cernavodă, nivelurile Dunării s-au situat sub treapta I de avertizare (-162 cm) din planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare, şi vor ajunge, în data de 5 decembrie a.c., la un nivel de -185 de cm, situân-du-se cu 23 cm sub primul nivel de avertizare. La sfârşitul lui septembrie, nivelul Dunării în secţiunea Cernavodă era de -127 cm, cu 35 cm până la primul nivel de avertizare. ANAR în permanenţă folosinţele de apă despre evoluţia nivelurilor, iar în conformitate cu prognozele hidrologice, în perioada imediat următoare, nu sunt estimate restricţii pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb