Anastase: "Geoană ne inspiră milă"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2009

Anastase: "Geoană ne inspiră milă"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anas­tase, a răs­puns, ieri, în numele PD-L, declaraţiilor lui Mircea Geoană legate de Codurile aflate, în acest moment, în Parlament, arătând că liderul PSD face afirmaţii "de tip schizofrenic" în încercarea de a se "exonera de orice responsabilitate".

Anastase a convocat, ieri, presa, pentru a răspunde atacurilor "lipsite de fond şi de substanţă" ale preşedintelui PSD Mircea Geoană, care a susţinut, cu câteva ore în urmă, că preşedintele Băsescu deţine "principala responsabilitate" pentru o eventuală sancţionare a României, prin tăierea unor fonduri, din cauza slabelor reforme din Justiţie, cerându-i să-şi achite obligaţiile constituţionale şi politice ale unui şef de stat, informează Newsin.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a amintit declaraţiile publice ale lui Mircea Geoană pe tema celor patru Coduri, declaraţii pe care le-a catalogat drept "bâlbe electorale", arătând că, dacă până acum susţinea că nu este nicio grabă în adoptarea acestui pachet legislativ, acum afirmă contrariul.

Roberta Anastase a explicat: "Iată, astăzi îl vedem cuprins din nou de frisoane electorale şi gesticulează speriat că neadoptarea rapidă a Codurilor va atrage sancţiuni din partea UE şi, mai mult, încearcă să-l facă responsabil pentru aceste potenţiale sancţiuni pe preşedintele Traian Băsescu, încercând, de altfel, să se exonereze de orice res­ponsabilitate". Anastase a încadrat declaraţiile lui Geoană în categoria declaraţiilor "de tip schizofrenic" de care vorbea colegul său de partid Adrian Severin.

"Nouă, celor de la PD-L, ne inspiră milă, pentru că domnul Geoană este atât de speriat de această campanie electorală în care s-a antrenat, încât nici el nu mai ştie ce vorbeşte", a exprimat Roberta Anastase poziţia partidului din care face parte faţă de afirmaţiile preşedintelui PSD.

Întrebată dacă există riscul ca, după următorul raport de ţară, României să-i fie tăiate din fondurile europene, Anastase a precizat că "acest risc există în măsura în care nu facem paşi concreţi".

"În acelaşi timp, vreau să vă spun că preşedintele Senatului ştia, la fel ca şi preşedintele Camerei Deputaţilor, de aceste riscuri încă de la început, de aceea spun că declaraţiile făcute de Geoană în urmă cu câteva săptămâni nu-şi au rostul", a conchis Roberta Anastase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb