Anca Boagiu: Raportul Comisiei Europene consfinţeşte aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2006

Raportul pe care Comisia Europeană îl va prezenta astăzi, la Strasbourg, este raportul care consfinţeşte aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 şi pe care ţara noastră îl aşteaptă de aproape 17 ani, a declarat ministrul integrării europene, Anca Boagiu, în ajunul prezentării documentului. În opinia sa, raportul din 26 septembrie are o dublă semnificaţie: la nivel simbolic, acesta va fi ultimul raport al Comisiei înainte de aderare, documentul care va confirma data de 1 ianuarie 2007, iar la nivel pragmatic, acesta ne va prezenta o imagine obiectivă a momentului în care ne aflăm şi a ceea ce ne-a mai rămas de făcut până la 1 ianuarie 2007.

"Raportul nu cred că va aduce mari surprize în ceea ce priveşte evaluarea gradului de pregătire a României. MIE a monitorizat, pe baza acelui to-do-list elaborat după raportul din mai, realizarea măsurilor şi a transmis periodic datele Comisiei. Deci, există o evaluare proprie, care stă la baza raportului, şi care s-a dovedit până acum obiectivă şi corectă" - consideră Anca Boagiu.

Conform acestei evaluări, progrese au fost făcute în cazul tuturor măsurilor pe care ţara noastră şi le-a propus, fie că este vorba despre agenţiile de plăţi, sistemul de ecarisaj, lupta împotriva corupţiei, asigurările auto sau sistemele IT de colectare a taxelor.

Pe de altă parte, Anca Boagiu a subliniat că raportul Comisiei Europene din 26 septembrie nu trebuie considerat ca o linie de finish.

"Munca noastră nu se termină cu acest raport sau cu 1 ianuarie 2007. Integrarea europeană este un proces pe termen lung, care va presupune reducerea diferenţelor dintre România şi statele UE, diferenţe în ceea ce priveşte standardul de viaţă, mentalităţile, funcţionarea instituţiilor" - a conclu-zionat ministrul integrării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb