ANDREEA PAUL, PRIM-VICEPREŞEDINTELE OFPNL: "PNL este partidul în care nicio femeie nu conduce o comisie parlamentară"

Jose Fierro
Politică / 24 decembrie 2016

Andreea Paul

Andreea Paul

PNL este partidul în care nicio femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele 9 comisii atribuite (4 la Camera Deputaţilor şi 5 la Senat), deşi 16% dintre aleşii parlamentari liberali sunt de genul feminin, a declarat prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal (OFPNL).

"PSD are, USR are, chiar şi UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca preşedinte", a declarat Andreea Paul într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Prim-vicepreşedintele OFPNL a afirmat: "Organizaţia de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just preţuite pentru munca şi competenţa lor reală. Suntem partidul care a iniţiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de şanse între femei şi bărbaţi la accesul în funcţii publice şi este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînţeles o astfel de eroare când lider interimar şi de grup parlamentar este tocmai o femeie şi te-ai aştepta la prevalarea criteriului meritocraţiei pe care îl clamăm mereu".

Andreea Paul consideră că acest fapt se datorează fricii de competiţie. "Fuga de competiţie internă a adus căderea PNL", afirmă aceasta. În opinia sa, "liderii slabi evită concurenţa prin anularea competiţiei, acordă stimulente pentru a redistribui puţina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă de opoziţie. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, şi nu ceea ce e nou, competitiv în faţa electorilor".

Politiciana PNL afirmă că tot partidul său poate induce schimbarea, soluţii la dilemele politice, parlamentare, economice şi sociale apărute prin alegeri interne urgente şi prin asumarea reală a meritocraţiei, a egalităţii de şanse şi a concurenţei pentru ca PNL să redevină competitiv politic şi electoral.

"Pasivitatea membrilor liberali care văd şi înţeleg realitatea nu este o soluţie", afirmă Andreea Paul.

Aceasta consideră că reactivarea mişcării liberale trebuie să înceapă cât mai repede posibil, cu "argumente şi cu fapte", cu "respect" faţă de militanţii săi şi faţă de naţiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamnele liberale merită just preţuite ...... 

    Asa sa fie? pai, bateti-va frumoaso! cine v-a adunat pe toate fricoasele de competitie, in parlament?. Pasivitatea este a voastra, fricoasele, nu a altora. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb