Reforma clasei politice fără un just echilibru de gen este o utopie, afirmă deputatul liberal Andreea Paul, legat de numărul de femei aflate pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie.
''Una caldă scurtă, una rece lungă. Modele rămân Preşedinţia şi Guvernul. Este lăudabil că PNL nu are pe lista sa cu candidaţi pentru Parlamentul României niciun inculpat în vreun dosar penal. Din păcate, în rândul celor 181 de candidaţi dezirabili ai PNL pentru Camera Deputaţilor şi Senat, doar 21% sunt femei, iar 79% sunt bărbaţi. Mai bine decât în trecut, dar mult sub cele asumate. Pentru că multe dintre aceste doamne sunt pe locurile semi-eligibile, de pe acum ştim că procentul de reprezentare a femeilor va cădea sub 20% în grupul parlamentar liberal. Or, proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament, asumat de către PNL, impune minimum 30% femei şi la fel pentru bărbaţi'', a scris Andreea Paul, pe Facebook.
Ea a mai precizat că, în 16 judeţe ale ţării şi în diaspora, PNL nu are nicio femeie candidat pe locuri eligibile sau semi-eligibile.
''E vorba de Alba, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sălaj, Tulcea, Vâlcea, Vrancea. Astăzi, avem 11% femei în Parlamentul României, sub media mondială de 22% şi sub media europeană de 30% în statele membre, respectiv sub 37% în Parlamentul European, sub Guvernul României cu 38% (în rândul miniştrilor) şi sub Administraţia Prezidenţială cu 43% doamne (consilieri prezidenţiali şi consilieri de stat). Economia privată, unde competiţia reală chiar contează, este mult în faţa politicii: peste o treime din antreprenoriatul român este de genul feminin. Reforma clasei politice fără un just echilibru de gen este o utopie'', a afirmat Andreea Paul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.11.2016, 23:43)
Reforma clasei politice fără un just echilibru de gen si limbaj de lemn, adaug eu.