ANDREEA PAUL: "România poate obţine un plus de 30 miliarde euro la PIB până în 2025 prin diminuarea dezechilibrelor de gen"

Alexandru Costea
Macroeconomie / 5 octombrie 2015

Ţara noastră poate obţine un plus de 11% la PIB până în anul 2025 prin diminuarea dezechilibrelor de gen, aceasta însemnând încă 30 de miliarde de euro la PIB-ul obţinut în anul 2025, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei de deputatul PNL Andreea Paul.

"Estimările mele au luat în calcul prognozele PIB în condiţiile standard de creştere economică, la care am aplicat metodologia pe care o propune compania McKinsey în raportul recent publicat, în septembrie 2015, şi care atrage atenţia unui potenţial de 12 trilioane de dolari la creşterea economică globală până în anul 2025: «How advancing women's equality can add $12 trillion to global growth». Acelaşi raport indică România printre cele trei ţări cu cel mai ridicat potenţial de creştere, alături de Polonia şi Slovacia, în regiunea Europei de Est şi a Asiei Centrale", scrie Paul.

Potrivit deputatului, potenţialul de creştere economică suplimentară de 30 de miliarde de euro, adică un plus de 1.500 de euro la PIB pe locuitor în România anului 2025, poate fi obţinut "printr-o politică echilibrată de gen în economie, în politică şi în societate, la standardele cele mai ridicate europene".

"Acest potenţial echivalează cu fondurile structurale şi de coeziune pe care nu am reuşit să le absorbim în integralitate pentru perioada 2007-2014. Echivalează cu eforturile pentru absorbţia a trei sferturi din fondurile alocate României pentru ciclul financiar 2014-2020.

Acest potenţial al femeilor încă insuficient valorificat economic şi politic echivalează cu PIB-ul generat în anul 2014 de oricare două regiuni cumulate ale României din cele 8 regiuni de dezvoltare. Excepţie face doar regiunea Bucureşti-Ilfov, care are ea însăşi un aport la PIB mai mare decât oricare celelalte două regiuni cumulate.

Acest potenţial al politicilor mai echilibrate de gen echivalează cu contribuţia a trei judeţe - Timiş, Cluj şi Brasov - de 11%, la formarea PIB în anul 2025.

Aşadar, puterea economică a parităţii de gen nu mai poate fi în niciun chip neglijată. Nu vorbim despre situaţii teoretice, ideale, de echilibre perfecte de gen, ci despre diminuarea dezechilibrelor grave de gen prin aplicarea celor mai bune reţete care funcţioneaza deja în Europa", mai explică Andreea Paul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb