ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea"

S.B.
Miscellanea / 3 ianuarie 2022

"Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea"

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că administrarea de medicamente antivirale pentru tratarea COVID-19 se poate face fie în spital, fie acasă, însă doar la recomandarea medicului, informează news.ro.

"Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile", afirmă reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

"A fost o întreagă dezbatere. Şi există cumva acest obicei de a ne automedica, luăm medicaţie aşa, după cum mai ştim. Însă - şi nu vreau să spun lucrul ăsta nici într-un fel peiorativ - însă dacă ne uităm puţin la cum se întâmplă lucrurile în alte ţări, şi cei care trăiesc în străinătate, care sunt acum în România sau cei care au prieteni, familie în străinătate, este extrem de dificil să poţi să procuri un antibiotic oriunde în Uniunea Europeană, fără o vizită la medic. Deci vorbim de antibiotic, nu vorbim de antiviral. (...) Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte, şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile. Pot fi administrate pentru o perioadă scurtă de timp, pentru persoanele care se încadrează în criteriile de eligibilitate", a afirmat Andrei Baciu duminică seară, la Digi 24.

Acesta a subliniat încă o dată importanţa vaccinării, a testării pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, arătând că administrarea de medicamente antivirale se face fie în spital, fie acasă, dar doar la recomandarea medicului.

El spune că, împreună cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut discuţii cu producători de medicamente, pentru a putea asigura pacienţilor din România "cât de repede cu putinţă" molecule noi care au apărut pentru a trata această maladie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Din câte știu nu s-au mai dat bonuri de masa celor dispuși să se înțepe cu seruri experimentale. Statul român nu e in stare să dea nici 100 de lei celor dispuși la experimente ale corporațiilor pe propriul corp.

    Serios? Eligibilitate pentru tratament?!! Esti tampit, secretare? Iar vaccinarea e complementara tratamentului dar nu il va inlocui niciodata, idiotule! Nici vorba de substituire, politruc de cea mai joasa speta!

    ii compatimesc pe cei care se ¨prostitueaza ¨ pt un vaucer de mancare si se inteapa cu orice.

    cei care o fac pt ca au incredere in intepare e dreptul lor, cei care sunt obligati sau se prostitueaza e o problema cel putin morala 

    Taci ma' din gura! Tu du-te si fa poze in chiloti, ai mai mult succes!

    Normal PNL a vandut poporul la noua ordine mondiala care ne vrea vaccinati pe toti de cel putin 3 sau 4 ori.. Ne vor spalati pe creier... Jos PNL la lada degunoi a istoriei...

    & Un politician deștept, ? Ăsta probabil că nu confundă oaia cu măgarul, ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb