Angajaţii ANAF - în grevă de avertisment, cei din Ministerul Finanţelor amână protestele

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 22 august 2023

Angajaţii ANAF - în grevă de avertisment, cei din Ministerul Finanţelor amână protestele

English Version

Angajaţii Ministerului Finanţelor au amânat, în urma discuţiilor cu ministrul Marcel Boloş, protestele programate iniţial pentru astăzi în toată ţara. Amânarea protestului are loc după ce conducerea Ministerului Finanţelor le-a prezentat reprezentanţilor angajaţilor proiectul de ordonanţă de urgenţă privind egalizarea veniturilor salariale la nivel maxim pentru funcţii similare, proiect ce intră în procedura de avizare interministerială înainte de a fi aprobat de Guvern.

"Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, reunit în şedinţă extraordinară a luat hotărârea de a amâna acţiunile de protest programate pe 22 şi 24 august 2023 pentru o dată ulterioară, care va fi stabilită în funcţie de respectarea angajamentelor asumate pentru soluţionarea revendicărilor noastre, respectiv:

- Păstrarea locurilor de muncă

- Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcţie, grad profesional şi gradaţie în cadrul sistemului fiscal

- Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaţionale «finanţe» şi a unei grile de salarizare corespunzătoare complexităţii activităţii desfăşurate", se arată în comunicatul de presă emis aseară la închiderea ediţiei de reprezentanţii angajaţilor.

În schimb, angajaţii ANAF se află astăzi, timp de două ore, în grevă de avertisment, iar o parte dintre ei vor picheta sediul Misterului Finanţelor Publice.

"Mâine (n.red. - astăzi) urmează să aibă loc o grevă de avertisment în toatăţara, pe unde avem noi membri, şi o pichetare la Ministerul de Finanţe. Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu.Acţiunea principală de mâine este greva de avertisment. Acesta este de la 8:00 la 10:00. Pichetarea este de la 9:00 la 10:00. După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă", a declarat, ieri, Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală"Solidaritatea", citat de Agerpres.

Amintim că peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Cu acel prilej, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a precizat că niciun angajat de la Fisc nu va fi disponibilizat şi că se va efectua o analiză cu privire la locurile vacante care trebuie ocupate rapid pentru dinamizarea activităţii ANAF.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. D-na Lenuta de la Trezorerie ii spunea ministrului Bolos in fata camerelor tv ca stie toate platile prin trezorerie si ca a pastrat tacerea!!!! Hotie? Santaj? Ambele?

    Aceeasi doamna ii spunea ministrului ca nu poate fi desfiintata o functie de conducere astfel incat sa aiba in subordine 28 de angajati (cu experienta si vechime pentru ca asa sunt in CV toti angajatii de acolo) pentru ca nu ii poate instrui. Astfel, se confirma ceea ce s-a tot spus - incompetenta din sistem!!! 

    Tot Lenuta, pe al carei birou trona un monitor mare cat un ecran TV de 81 cm, ii spunea bolosului ca tehnica de calcul este invechita si ca si-a luat scaunul din banii ei (ca de, fundul ei de mare sef bugetar peste cateva persoane nu poate sta pe un scaun normal) si ca in consecinta nu este cazul sa se taie din sporurile acordate buetarilor (sunt aproximativ 50 de sporuri printre care cel de degete obosite, pentru sotie, pentru calculator, pentru mulet altele, aproape pentru orice). In consecinta, marele ministru mic Bolos declara ca nu va reduce niciun post de acolo.  

    Sigur, nu reduceti nimic din sistemul bugetar ultraumflat, ultraincompetent si multe prea bine platit. 

    Mai bine majorati taxele taranului care munceste toata ziua pe camp si isi vinde rosiile cu 1 leu kilogramul, sau le lasa sa se strice pe camp pentru ca Ministerul Agriculturii (unde lucreaza de zor ultacompetentul si indispensabilul clan Daea) si baronii locali nu au fost in stare sa faca un program de national de construire a unor fabricute in zonele cu potentail agricol si fructifer specific care sa preia cerealele, legumele si fructele taranilor si sa produca aluat congelat, bulion, ketchup, rosii decojite, rosii taiate la cutie, compoturi, magiunuri, dulceturi etc. pe care acum le aducem de afara ca sa traiasca altii bine pe spinarea noastra, gratie incompetentilor care ne conduc pe bani multi si sporuri fara numar.  

    Pastrati tichetele de vacanta pentru bugetari si taiati-le de la privati, de la taranul care cultiva rosii si care oricum nu stie ce este vacanta pentru ca nu o are. 

    Nesimtitilor de la toate nivelurile bugetare!

    1. +1

      Nu era cazul sa iti faci public IQ-ul pentru ca nu ne intereseaza.

      Posteaza ceva inteligent, daca poti. 

      Foarte bine zis. astias se plang ca de la 10.000 de lei net in sus nu iau tichete de vacanta, si fermierul nu stie daca iese pe plus 1 leu dupa un an de munca, si de platit taxe.

    "Speciali" si "Aristocrati bugetari". Traiasca !

    bravo, bolos!

    1. Bors sau boulos, nu bolos!

      Sunt infecti toti politicienii astia si nu au pic de rusine! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb