Angajaţii BCR ar putea intra azi în grevă japoneză

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 martie 2011

Angajaţii BCR ar putea intra azi în grevă japoneză

Angajaţii Băncii Comerciale Române (BCR) urmează să declanşeze, astăzi, o grevă japoneză la nivelul întregii reţele de unităţi teritoriale a instituţiei de credit, la care vor participa 7000 de membri de sindicat, potrivit comunicatului Federaţiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR.

Greva japoneză a angajaţilor BCR reprezintă o continuare a măsurilor de protest, faţă de răspunsul pe care banca l-a dat angajaţilor, vineri, după manifestaţia din faţa sediului de pe Calea Victoriei. Oficialii BCR au declarat, vineri, că revendicările liderilor sindicali nu sunt realiste, având în vedere actualul context economic dificil.

"Această grevă japoneză urmăreşte să atragă atenţia angajatorului că salariaţii nu mai acceptă sacrificii pentru următorii doi ani şi că sunt mai hotărâţi ca niciodată să-şi apere drepturile", se arată în comunicat.

FSI atrage atenţia că dacă nu se va ajunge la un consens cu privire la contractul colectiv de muncă ce ar urma să se aplice în următorii doi ani, atunci va declanşa procedura conflictului de interese, cu toate efectele ce decurg din aceasta, potrivit comunicatului.

Angajaţii BCR sunt nemulţumiţi de suspendarea pe doi ani a bonusurilor legate de performanţa băncii, de eliminarea definitivă a indexării salariilor de bază cu 50% din indicele de inflaţie comunicat de Institutul Naţional de Statistică pentru 2011 şi 2012 şi de micşorarea plăţilor compensatorii pentru concedierile individuale/colective.

Oficialii BCR au declarat vineri că au fost plătite bonusuri de performanţă individuală, în anul 2010 pentru activitatea anului 2009, în valoare medie de aproximativ două salarii nete lunare. Anul acesta urmează să fie plătite bonusuri la un nivel similar pentru anul 2010. De asemenea, BCR a formulat şi o ofertă, prin care acordă o creştere salarială mai mare în special angajaţilor cu salarii mai mici. Propunerea actuală de negociere este fără creştere salarială şi cu menţinerea suspendării plăţii celor două drepturi salariale corelate cu performanţa băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb