Obişnuinţa este o a doua natură. După un an de pandemie şi de lucrat de acasă, angajaţii nu sunt foarte încântaţi de ideea întoarcerii la birou. Sondajele din ultimele luni arată o descreştere a entuziasmului legat de revenirea fizică la locul de muncă şi o creştere a dorinţei de a muncii de la distanţă. Aproape jumătate dintre angajaţi (48%) consideră că angajările tradiţionale nu vor mai exista, în timp ce doar unu din zece salariaţi (9%) care lucrează de la distanţă vrea să se întoarcă la birou, arată rezultatele unui sondaj realizat de PwC.
Cercetarea "Hopes and fears 2021" relevă, totodată, faptul că 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor. De asemenea, aproximativ trei sferturi (72%) din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă 9% ar dori să revină la birou cu program complet. În acelaşi timp, 44% dintre angajaţi ar fi de acord să-şi lase angajatorul să folosească tehnologia pentru a le monitoriza performanţa la locul de muncă, inclusiv senzori şi dispozitive (de exemplu, telefoanele sau ceasurile smart). Cu toate acestea, 41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din reţelele sociale. Potrivit sondajului citat, 60% dintre cei intervievaţi se tem de automatizarea locurilor de muncă, iar 39% cred că locurile lor de muncă vor fi "depăşite" peste cinci ani.
Pe de altă parte, peste trei sferturi dintre angajaţi (77%) se simt pregătiţi să înveţe noi abilităţi sau să se reprofileze, în timp ce 49% ar dori să-şi înfiinţeze propria afacere. În plus, 50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a determinat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională, 13% declară că pierd oportunităţile din cauza etniei şi 14% că au suferit discriminări pe motive de gen, femeile fiind de două ori mai afectate decât bărbaţii. Trei sferturi dintre lucrătorii la nivel global (75%) spun că şi-ar dori să lucreze pentru o organizaţie care va aduce o "contribuţie pozitivă la societate", dar 54% susţin că, dacă ar fi obligaţi să aleagă, ar prefera un loc de muncă care le-ar permite "să-şi maximizeze veniturile" în locul unuia care "face diferenţa" (46%). Sondajul PwC a fost realizat în rândul a 32.500 de angajaţi, la nivel global.
Lumea se schimbă!
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.03.2021, 13:26)
de ce si-ar dori sa revina la birou?
1 ora -o ora jumate pe drum dus si inca 1-1,5 h inapoi = timp pierdut pe drumuri ?
costuri asociate obligativitatii de a te imbraca, purta, manca intr-un anumit fel?
suportarea tuturor mitocanilor si nespalatilor in mijloacele de transport in comun si in trafic?
suportarea terorismului emotional al sefilor exercitat direct asupra ta?
obligatia psihotica sa fii tot numai ranjet si vibratii pozitive (ca asa apare in fisa postului) cu toti colegii si sefii , desi poate in inima ta iti vine sa le iei gatzii la toti?
exact ce e de regretat in cazul muncii la birou ?
ce?
doar oamenii slabi si incompetentii care nu se pot descurca singuri cu ce au de facut si au un model de prosperitate profesionala bazat strict pe colaborare... astia au de tras si le e greu in munca de acasa.
oamenii autonomi, strategici si puternici PROSPERA IN MUNCA DE ACASA.
numai sclavii si ramele pamantului vor inapoi la birou!
1.1. Corect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Prostu' satului în data de 26.03.2021, 14:39)
Si, in plus, ducandu-te la birou trebuie macar sa te prefaci ca muncesti, pe cand acasa poti s-o arzi linistit trei sferturi din timp pe net, ca nu se uita nimeni peste umarul tau sa vada ce faci.
Chiar ma gandeam sa propun un titlu usor modificat pentru acest articol - Angajatii nu vor sa revina la munca.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.03.2021, 15:56)
Mister Prostu' satului ...
intrebare:
de ce as munci ca in Germania (asa cum am facut-o in tinerete) daca nu sunt platit ca in Germania?
asta e dilema muncitorului roman.
Si raspunsul?
Ei se fac ca ne platesc noi ne facem ca muncim.
Lumea e o mare iluzie, nu ? :)
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.03.2021, 16:00)
surubul e tot surub si aici si in germania
analiza pe clase de risc a creditelor e la fel si aici si in germania
de ce puii mei sa imi bat capul cand pe analiza mea pe clase de risc a creditelor eu imi iau 2500 euro si echivalentul meu din germania isi ia 8000+ euro ? De ce stress? Se streseaza angajatorul meu sa ma chinuiasca dublandu-mi sau triplandu-mi salariul ? Ma face sa am insomnii ca Domne fereste ce o sa fac eu cu atata purcoi de bani ? Nu.
las-o ca macane....
cum ziceam : ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.03.2021, 16:02)
mister prostu satului ... inca una si ma duc:
daca mai lucrezi si cu discount fata de piata muncii (locala) pe aceeasi pozitie... apai da-o-n Doamne iarta-ma.... :)
Sa ne miscam incet, zic ! Sa dam valoare timpului ! :)
1.5. Asta din urma e nasoala, recunosc... (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de Prostu' satului în data de 27.03.2021, 15:50)
Dar oare de ce lucrati cu discount fata de piata???
Cu siguranta NU pentru ca poate nu sunteti la fel de bun ca altii de pe pozitii similare... nu? Asta-i exclus. Noi, forumistii Bursa, putem depune marturie ca sunteti cel mai bun in toate cele, basca harul de clarvazator si profet - foarte util in banking, ma gandesc - deci trebuie sa existe alt motiv.
2. Ce drku să facă la birou ??
(mesaj trimis de Cristian în data de 26.03.2021, 23:00)
Ce drku să facă la birou ?? Sa poarte masca oribilă a FIAREI cat e ziua de lunga? Să audă colegii vorbind numa despre boala, vaccin, pandemie?