Angajatul consulatului britanic la Hong Kong a fost arestat

I.M.
Internaţional / 23 august 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Angajatul Consulatului Marii Britanii la Hong Kong, dat dispărut în China continentală la începutul lui august, a fost arestat din cauză că a "solicitat prostituate", potrivit presei chineze, o acuzaţie respinsă vineri de familia tânărului, relatează AFP.

Citând Poliţia din Shenzhen, o metropolă situată la porţile Hong Kongului, cotidianul Global Times afirmă că angajatul, Simon Cheng, a fost arestat deoarece s-a dus la prostituate.

Poliţia din Shenzhen nu a răspuns unei solicitări AFP în vederea confirmării acestor informaţii.

Însă familia bărbatului, în vârstă de 28 de ani, a respins dezvăluirile cotidianului de limbă engleză, pe pagina de Facebook, denunţând o acuzaţie "fabricată piesă cu piesă". "Toată lumea trebuie să-şi dea seama că este vorba despre o glumă", apreciază ea.

Guvernul chinez a anunţat miercuri că angajatul consular a fost plasat în detenţie pe o perioadă de 15 zile, din cauză că a încălcat legea securităţii publice, însă nu a precizat ce i se reproşează, conform AFP.

Familia lui Simon Cheng a anunţat că acesta s-a dus la 8 august la Shenzhen, la o întâlnire de afaceri. Ea a anunţat că a pierdut contactul cu acesta în timp ce tânărul se pregătea să treacă de controalele vamale pentru a se întoarce la Hong Kong.

Relaţiile între Londra şi Beijing s-au tensionat de la începutul unor manifestaţii, în urmă cu două luni, în fosta colonie britanică, retrocedată Chinei în 1997, în urma unui acord care-i acordă un regim de semiautonomie.

Un purtător de cuvânt al Guvernului chinez, Geng Shuang, a precizat miercuri că tânărul nu este de naţionalitate britanică, ci este originar din Hong Kong, "adică chinez". "Este vorba întru totul despre o afacere chineză internă", declara el.

Potrivit Global Times, Simon Cheng riscă o pedeapsă de 15 zile de detenţie şi o amendă de 5.000 de yuani (640 de euro) cu privire la faptele care-i sunt reproşate.

Ziarul, cunoscut prin retorica sa naţionalistă, afirmă că poliţia nu a contactat familia lui Simon Cheng după ce l-a arestat, la cererea acestuia, mai scrie AFP.

"Mulţumită Ministerului britanic de Externe şi presei, care au scos acest caz în faţă, cazul său este cunoscut de-acum de toţi", ironizează ziarul.

Londra a anunţat joi că se află în căutarea, "în deplină urgenţă", a unor informaţii despre soarta angajatului său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb