Angela Merkel avertizează cu privire la dezintegrarea politicii globale

M.I.
Internaţional / 16 februarie 2019

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat cu privire la dezintegrarea structurilor politicii internaţionale la Conferinţa de Securitate de la Munchen, ea făcând apel pentru o mai mare cooperare, scrie Deutsche Welle.

Merkel a declarat, astăzi, că structurile de securitate internaţionale se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a face faţă cererilor unei lumi aflate în schimbare.

"Arhitectura per total a lumii aşa cum o ştim este acum un puzzle care, dacă doriţi, s-a dezintegrat în mai multe părţi mici", a afirmat Merkel.

"Trebuie să ne gândim la structure integrate şi la interdependenţe", a precizat Merkel care a notat o deteriorare a relaţiilor cu Rusia, conform News.ro

Subliniind importanţa NATO, ea a afirmat că este nevoie de o abordare curpinzătoare, care să accepte realităţile politice, economice şi militare.

"Avem nevoie de NATO ca o ancoră a stabilităţii într-o mare furtunoasă. Avem nevoie de alianţă ca o comunitate a valorilor comune. Nu ar trebui să uităm niciodată că NATO nu a fost fondată doar ca o alianţă militară ci şi ca o alianţă a naţiunilor cu valori comune; a naţiunilor care impart aceleaşi valori cu privire la drepturile omului şi democraţia", a precizat Merkel.

Merkel a făcut referire şi la SUA în discursul său, punând la îndoială decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria şi Afganistan şi noţiunea că exporturile germane de maşini în China reprezintă un risc pentru securitatea naţională a SUA. Ea a subliniat că cea mai importantă fabrică a BMW este în SUA, nu în Bavaria.

Merkel a fost aplaudată la scenă deschisă, de la acest lucru făcând excepţie însă vicepreşedintele american Mike Pence şi Ivanka Trump.

Conferinţa de trei zile din capitala Bavariei a început vineri, fiind prezenţi 30 de şefi de stat. Delegaţii discută despre relaţiile trans-atlantice, tensiunile dintre Rusia şi Occident precum şi conflictele din Orientul Mijlociu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb