ANI a făcut plângere penală pentru fostul director CNADNR, Mircea Pop

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 aprilie 2016

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca pentru verificarea indiciilor privind posibila săvârşire de către Mircea Pop, fost director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a infracţiunii de conflict de interese, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Mircea Pop ar fi semnat cu firma sa un contract de consultanţă în valoare de peste 12 milioane de euro.

În exercitarea atribuţiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat actul adiţional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect "extinderea cu 29 luni a contractului de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad".

Actul adiţional respectiv viza suplimentarea activităţii personalului consultantului, precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182 euro fără TVA (de la 10.227.694 euro fără TVA la 12.183.876 euro fără TVA), în condiţiile în care SC DP Consult SA avea calitatea de subconsultant pentru autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire Arad, precizează ANI.

Mircea Pop a deţinut calitatea de acţionar majoritar al SC DP Consult SA, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, şi a obţinut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate în valoare de 1.343.222 lei.

Conform ANI, deşi la data de 14 iunie 2012, Mircea Pop a cesionat acţiunile pe care le deţinea la SC DP Consult SA, în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul CNADNR, acesta avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru SC DP Consult SA.

Dispoziţiile art. 301 din Codul penal arată că "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb