ANRE România va efectua o vizită la Chişinău

F.D.
Miscellanea / 4 iulie 2022

ANRE România va efectua o vizită la Chişinău

În perioada 3-6 iulie 2022, la invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, o delegaţie oficială a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din România, condusă de domnul Dumitru Chiriţă, preşedinte, se află într-o vizită de lucru la Chişinău, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vizita are drept obiectiv intensificarea cooperării bilaterale în vederea preluării celor mai bune practici în reglementarea sectorului energetic şi implementării standardelor europene în domeniile de responsabilitate, precum şi identificarea soluţiilor pentru provocările curente cu care se confruntă Republica Moldova, generate de războiul din Ucraina şi instabilitatea regională.

În cadrul primei şedinţe comune de lucru, Veaceslav Untila, Director General al ANRE Moldova, a apreciat înalt extinderea colaborării dintre cele două instituţii, care este una benefică şi care va duce la îmbunătăţirea performanţelor şi la reglementarea pieţelor energetice în conformitate cu cerinţele europene. În contextul recentelor evoluţii în procesul de obţinere a statutului de candidat UE, cooperarea interinstituţională urmează să treacă la un alt nivel calitativ şi cu o intensitate sporită.

La rândul său, Dumitru Chiriţă, preşedinte al ANRE România, a reiterat disponibilitatea şi deschiderea părţii române pentru oferirea suportului necesar în procesul implementării angajamentelor asumate de Republica Moldova în realizarea deplină a Pachetului III Energetic.

În contextul obţinerii de către Republica Moldova a statutului de candidat UE, experienţa României, care deja a parcurs acest drum, va fi de un real folos.

De asemenea, conducerea ANRE România a adus sincere felicitări colectivului ANRE Moldova cu ocazia împlinirii celor 25 ani de la fondare.

În cadrul discuţiilor, părţile au decis să elaboreze un plan de acţiuni pentru perioada următoare, în baza Programului de Cooperare şi Asistenţă dintre ANRE a Republicii Moldova şi ANRE din România.

Experţii români vor participa la mai multe şedinţe de lucru unde vor fi luate în discuţie priorităţile de cooperare şi schimbul de experienţă privind reglementarea sectorului energiei electrice şi energiei regenerabile, reglementarea sectorului gaze naturale, precum şi activitatea de licenţiere, monitorizare şi control.

Pe parcursul vizitei, delegaţia ANRE România va avea întrevederi cu conducerea Parlamentului, Guvernului şi altor instituţii guvernamentale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb