Antalya - destinaţia ideală pentru vacanţele de toamnă

S.B.
Comunicate de presă / 16 octombrie

Antalya - destinaţia ideală pentru vacanţele de toamnă

Luna octombrie anunţă sosirea toamnei doar că în unele ţări, briza de vară continua. Este cazul Turciei şi a Antalyei. Cu un climat mediteranean blând şi peste 300 de zile însorite, Antalya îi invită pe vizitatori să petreacă un concediu plăcut pe una din plajele sale cu Steag Albastru şi să se bucure de soarele său auriu.

Vremea în Antalya este încă relaxantă în toamnă, iar temperatura mării este suficient de caldă pentru o baie plăcută. Oraşul deţine un record de plaje cu Steag Albastru, în total 233. De la Alanya la Side, de la Kemer la Kalkan, multe staţiuni au plaje perfecte şi cazări luxoase echipate cu toate facilităţile. Datorită acestor hoteluri care se adresează vizitatorilor de toate vârstele, Antalya este o destinaţie ideală atât pentru vacanţele de familie, cât şi pentru vacanţe solitare. Datorită căldurii persistente a mării, sportul făcut pe apă continuă să fie o mare sursă de distracţie şi adrenalină pentru turişti. Totuşi, cei care caută senzaţii tari, peşterile subacvatice ale Antalyei, epavele misterioase şi viaţa marină vibrantă fac din ea un paradis pentru oamenii care caută experienţe cât mai diverse. Kaş, recunoscut ca una dintre cele mai bune destinaţii de scufundări din lume, este bijuteria coroanei în acest tărâm subacvatic. Tururile de rafting de pe râul Köpruçay vă vor purta prin impresionantul Canion Köprulu sau peste ruinele subacvatice din Kekova.

Situată între Marea Mediterană şi Munţii Taurus - Antalya este un adevărat miracol în care comorile istoriei şi frumuseţea naturii se îmbină fără cusur. Oraşul vibrant are un centru vechi "Kaleiçi", care adăposteşte rămăşiţe din diferite perioade istorice ale oraşului şi un muzeu arheologic impresionant. Districte din jur, precum Manavgat, celebru pentru cascada sa, Kaş, care îi încântă pe vizitatori cu Canionul Saklikent sau plaja şi dunele de la Patara, sunt perfecte pentru o evadare în natură. Cu toate acestea, ar fi ideal să combinaţi excursiile în natură cu o vizită la oraşele antice din Antalya. Această perioadă este perfectă pentru a explora istoria bogată care a modelat această regiune atemporală. De la ruinele din Perge şi teatrul grandios din Aspendos până la Patara şi bine conservatul Termessos, fiecare sit oferă o privire unică asupra celor trei regiuni culturale antice situate în limitele Antalyei: Lycia, Pamphylia şi Pisidia.

În mod similar, drumeţiile pe traseele istorice din jurul Antalyei, precum Calea Liciană, sub soarele tomnatic, oferă o experienţă imersivă unde frumuseţea naturii se întâlneşte cu ecourile trecutului, făcând fiecare pas să pară o călătorie în timp.

Experienţele pe care Antalya le oferă nu se limitează doar la acestea. Dacă vă plac vacanţele, aveţi la dispoziţie multe alte activităţi. Puteţi face escaladă în Geyikbayiri sau puteţi încerca golful pe terenurile de top din Belek, dezvoltate de designeri renumiţi. Puteţi explora peşteri mistice precum Damlataş Dim, Karain şi Beldibi sau puteţi parcurge rutele din Kemer special concepute pentru ciclism montan. De asemenea, puteţi încerca bucătăria mediteraneană din Antalya. Trebuie să gustaţi şiş köfte (chiftele pe frigărui) cu tahini piyaz, o combinaţie excelentă de fasole uscată cu tahini, ceapă şi roşii. Sau puteţi încerca varietăţi de fructe de mare de sezon, în special peştele Lagos proaspăt gătit în sare, la un restaurant de pe malul mării cu numeroase meze (aperitive) şi vinuri albe obţinute din struguri locali. După masă, puteţi savura îngheţată arsă ca desert!

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb